Monede cu imaginea lui Tudor Vladimirescu. Cât costă!

Banca Națională a României a lansat vineri, în circuitul numismatic, 31.000 de monede cu imaginea lui Tudor Vladimirescu, pentru a marca 200 de ani de la Revoluţia din 1821.

Aversul monedei din aur prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.  

Mai sunt monede din argint, din tombac cuprat și din alamă, pentru colecţionare.   Reversul comun tuturor monedelor redă, în centru, monumentul de la Padeş şi anul evenimentului aniversat, „1821”, în partea de jos, acvila de pe steagul lui Tudor Vladimirescu şi, circular, inscripţia „200 DE ANI DE LA REVOLUTIA CONDUSA DE TUDOR VLADIMIRESCU”.  

Monedele vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur, argint şi tombac cuprat vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.  

Preţurile de vânzare sunt:  11.000 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 440 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare; 110 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare; 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă pentru colecţionare.  

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Galerie foto


Vizualizări: 1,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: