S-a descoperit  virusul care prostește oamenii

Virusul care ne prostește există și a fost descoperit de o echipă de cercetători americani. Acest virus este capabil să ne afecteze funcțiile cognitive, respectiv memoria, emoțiile și capacitatea de învățare și de orientare în spațiu.

Virusul specific algelor verzi nu a primit încă un nume sofisticat – acesta a fost denumit virusul ATCV-1 de către oamenii de știință de la Universitatea din Nebraska, cei care l-au descoperit pur întâmplător, în gâtul unui bărbat. Uimiți de prezența acestui virus la om, savanții au decis să testeze aleator 92 de persoane. Spre surprinderea lor, 40 dintre persoane erau purtătoare ale acestui virus care ne prostește.

Deși nu își pot explica modul în care a ajuns acest virus la oameni, savanții spun că nu este neobișnuit ca microorganismele din apă să ajungă la oameni, chiar dacă aceștia nu au fost în contact direct cu algele respective.

Pentru a ajunge la concluzia „virusul care ne prostește”, experții au realizat un studiu care a evaluat performanțele cognitive ale purtătorilor. Astfel, au descoperit că purtătorii au avut rezultate mai slabe la testele pentru măsurarea vitezei, a abilităților vizuale și a atenției.

De asemenea, savanții un infectat 30 de șoareci de laborator cu virusul ATCV-1 și i-au supus la o serie de teste care le măsurau acestora funcțiile cognitive. Rezultatul a fost că şoarecii infectați au avut nevoie de mai mult timp pentru a explora configurația labirintului în comparație cu șoarecii sănătoși.

Vizualizări: 4,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: