Criza gunoaielor! Primarii vin cu jalba-n proțap la prefect

Se agită apele în rândul mai multor primari din Gorj în contextul în care se tem că vor rămâne cu gunoaiele la porțile oamenilor. Mai mulți edili s-au decis să vină, vineri, peste prefectul județului, în speranța că acesta va găsi o soluție și localitățile din Gorj nu vor fi îngropate în gunoaie după ce depozitul din Târgu Jiu a fost închis.

Întâlnirea ad-hoc va avea loc la ora 11, la Prefectură. Mai mulți edili vor veni să facă presiuni astfel încât prefectul să găsească o rezolvare acestei probleme. Potrivit unor surse din rândul primarilor, aceștia sunt supărați că au aflat că vor crește tarifele pentru gunoi și asta ar însemna un val de nemulțumiri în comunitățile pe care le conduc. Pe de altă parte, dacă autoritățile nu vor fi de acord cu noile tarife, riscă să rămână cu gunoiul neridicat.

Primarii au cerut soluții și celor de la Supercom, firma de salubritate cu care au încheiat contractele. Aceasta, prin intermediul lui Luis Popa, șeful Serviciului de Salubritate din Consiliul Județean, le-ar fi transmis că le vor fi ridicate gunoaiele doar până la sfârșitul acestei luni. Mai departe, nu se știe ce se va întâmpla. 

Politici similare au și celelalte firme de salubritate, care au anunțat că nu pot păstra actualele tarife decât până la sfârșitul lunii, dacă vor fi nevoite să ducă deșeurile în alt județ. Primarii îi cer prefectului convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență și invocarea stării de alertă pentru ca decizia APM Gorj prin care a fost suspendată autorizația de mediu a singurului depozit din Gorj să fie revocată.

Vizualizări: 1,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: