Cu anvelope de vară, spre muntele plin de zăpadă. Tamponări în lanț spre Rânca!

Cu anvelope de vară ori de iarnă, dar foarte uzate, spre muntele plin de zăpadă. Așa au pornit la drum mai mulți turiști care au făcut rezervări în statiunea Rânca, din Gorj. Nu au contat nici recomandările făcute de polițiști și drumari și nici prognozele meteorologilor.

Cu mașinile neechipate pentru iarnă, mulți șoferi au ajuns să derapeze și să provoace accidente pe drumul național ce leagă orașul Novaci de stațiunea Rânca. Iar aceste evenimente n-au facut decât să aducă noi blocaje în trafic.

Sarbatorile de iarna inseamna si aglomeratie in zona de munte a judetului Gorj. Atrasi de zapada si de partiile pe care se schiaza in conditii perfecte si de meniurile cabanierilor, multi turisti au pus siguranta pe locul secund si au plecat la drum fara sa aiba masinile dotate corespunzător pentru iarna.

Asa ca nici nu e de mirare ca multe masini echipate cu anvelope de vara au ajuns sa provoace accidente pe Drumul National 67C, sa puna in pericol si alti participanti la trafic si sa ingreuneze si mai mult circulatia spre si dinspre munte.

In astfel de situații, pe langa ambuteiajele create in trafic, nici utilajele pentru deszapezire nu mai pot interveni. Aproape imposibil ar fi si drumul salvatorilor intr-o situatie de urgenta in zona montana.

Autoritatile fac zilnic apel catre turistii care urca la munte sa nu plece la drum daca nu au masinile echipate cu anvelope de iarna, lanturi antiderapante pe care sa le foloseasca daca situația o impune in special pe drumurile secundare, caile de acces catre cabane. In aceste zile, vor fi instituite filtre pe traseu. Polițiștii vor verifica masinile si nu vor permite trecerea celor care nu sunt echipate corespunzator.

De Revelion, statiunea va fi ocupata circa 80% asa ca si traficul se anunta a fi aglomerat. 

Galerie foto


Vizualizări: 5,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: