Cu cât vor crește salariile funcționarilor de la Primăria Târgu Jiu

Angajații Primăriei Târgu Jiu vor primi, din acest an, salarii mai mari. Va fi o creștere de peste opt procente pentru fiecare salariat din instituție. Acuzat că majorarea salariilor are tentă electorală, primarul Marcel Romanescu a motivat că, în acest an, bugetul primăriei este mai mare așa că poate suporta creșteri salariale. În plus, anul trecut, sindicatele au cerut lefuri mai mari cu 10%, dar nu au primit în plus decât 3%.

Edilul Marcel Romanescu a transmis că, în 2020, bugetul primăriei este mai mare cu 25% față de anul trecut așa că are de unde să plătească salarii mai mari. În 2019, funcționarilor le-au mai fost majorate lefurile cu 3%.

“Nu e 10%, ci undeva la 8,2%. Anul trecut, constrânși de bugetul care nu era tocmai suficient pentru ceea ce aveam de implementat, am alocat doar o creștere de 3% la salariile din primărie. De data aceasta, ținând cont de faptul că bugetul este mai mare cu 25%, am considerat într-un fel că trebuie compensată și suma pe care nu am acordat-o anul trecut deși negocierile cu sindicatele nu au fost foarte, foarte liniștite. Dar existând un respect reciproc între mine și reprezentanții sindicatelor din primărie, am mers pe ideea că mergem în 2019 pe o creștere de doar 3% doar pe opt luni. Acum am considerat că dacă vom avea un buget mai bun decât anul trecut, putem să acordăm și diferența pe care nu am acordat-o în 2019”, a declarat primarul Marcel Romanescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: