Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Zece sesizări pe numele unui secretar de primărie. A intrat pe fir și Poliția!

Cinci secretari de primării au intrat în discuția Comisiei de disciplină din cadrul Prefecturii Gorj. De departe, s-a detașat secretarul Primăriei Albeni, pe numele căruia au existat, anul trecut, nu mai puțin de zece reclamații. Ce-i drept, primăria din Albeni s-a aflat în ultimii ani în mijlocul a numeroase scandaluri și conflicte. Mai multe instituții ale statului au fost aici în verificări și chiar au fost date amenzi și s-au deschis dosare penale.

În cadrul Prefecturii Gorj funcționează Comisia de disciplină care are competenţa de a analiza faptele funcţionarilor publici sesizate ca abateri disciplinare şi de a propune modul de soluţionare, prin individualizarea sancţiunii disciplinare aplicabile sau clasarea sesizării, după caz.

În anul 2019, pe rolul Comisiei de disciplină s-au aflat un număr de 16 sesizări, vizând cinci secretari generali ai unor primării din Gorj.

Cele mai multe sesizări, 10 la număr, au fost pe numele secretarului comunei Albeni. Alte trei l-au vizat pe secretarul Primăriei Ionești, în vreme ce secretarii din Rovinari, Motru și Godineşti s-au ales cu câte o reclamație de fiecare.

„În ceea ce priveşte sesizările adresate Comisiei de disciplină împotriva secretarului general al Comunei Albeni, precizăm că trei dintre acestea au fost soluţionate cu propunere de sancţionare disciplinară, cu diminuarea drepturilor salariale cu 5%, 10% şi, respectiv, 15%, pe o perioadă de o lună. Două dintre sesizări au fost clasate, din care una pentru sesizarea Comisiei de disciplină cu depăşirea termenului prevăzut de HG nr. 1344/2007, cu modificările şi completările ulterioare. Comisia de disciplină a suspendat procedura angajării răspunderii disciplinare a secretarului general al Comunei Albeni pentru faptele cuprinse în patru sesizări, fiind sesizat Inspectoratul Județean de Poliție fie de Corpul de Control al Prefectului, fie de Comisia de disciplină. Alte două sesizări sunt în curs de soluţionare”, anunță reprezentanții Prefecturii Gorj.

În ceea ce priveşte sesizările adresate Comisiei de disciplină împotriva secretarului comunei Ioneşti, două dintre acestea au fost conexate, iar una se află în curs de soluţionare. Oricum, secretarul a fost sancționat disciplinar cu diminuarea drepturilor salariale cu 10% timp de o lună.

Totodată, sesizarea pe numele secretarului din Motru a fost clasată, iar cea cu privire la faptele săvârşite de secretarul comunei Godinești este în curs de soluționare.

„În ceea ce privește sesizarea adresată Comisiei de disciplină cu privire la faptele săvârşite de secretarul general al Orașului Rovinari, precizăm că, întrucât aspectele sesizate fac obiectul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Gorj, procedura de cercetare administrativă este suspendată până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive a instanței de contencios administrativ”, mai spun reprezentanții Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 4,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: