Investiţie blocată de instabilitatea din Guvern

Reabilitarea dispensarului comunal din Cruşeţ pare destul de greu de realizat. Deşi investiţia a primit finanţare prin PNDL, autorităţile locale nu reuşesc să găsesacă o firmă care să se apuce de lucrare. Au fost organizate două licitaţii, însă constructorii nu participă până când nu au siguranţa că se vor achita banii prin PNDL.

Faptul că Guvernul Orban a anunţat că nu se mai finanţează proiecte din PNDL a produs isterie nu doar în rândul autorităţilor locale, dar şi a firmelor care participau la licitaţii cu bani publici.

În comuna Cruşeţ se organizează în această perioadă, pentru a treia oară, licitaţie pentru reabilitarea dispensarului din localitate. "Ne chinuim din luna septembrie să găsim o firmă care să se ocupe de reabilitarea dispensarului. Este a treia licitaţie şi sper să fie cu noroc. Am primit finanţare prin PNDL, dar firmele se tem că fac lucrarea şi nu primesc banii, mai ales că s-au făcut valuri cum că ar dispărea acest program. Acum, pe bună dreptate, nimeni nu ar vrea să muncească gratis", a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar din Cruşeţ, Teodor Godeanu.

Valoarea investiţiei este de 860.000 de lei. "Cu ajutorul acestui program, toată ţara a fost în şantier. Noi trebuie să reabilităm şi să renovăm de urgenţă dispensarul. Avem finanţare aprobată, dar este incertitudinea asta politică. Aici funcţionează cabinetele a doi medici de familie. Dacă a fost finanţat proiectul, ar fi păcat să fie totul stopat", a mai spus Teodor Godeanu.

Vizualizări: 646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: