Cu câți salariați rămâne CE Oltenia în opt ani

Și oficialii Complexului Energetic Oltenia așteaptă verdictul final al instanței în cazul minerilor și energeticienilor care au contestat deciziile Caselor de Pensii. În timp ce în Hunedoara sau Suceava, oamenii au avut câștig de cauză deja în mai multe dosare pe Legea 197/2021, în Gorj, primele vești de la instanță nu au fost bune.

În funcție de ce vor decide judecătorii în aceste procese, vor fi făcute și pensionările în cadrul companiei. Mai există și varianta ca legea să fie modificată astfel încât să poată profita de ea toți salariații care au muncit în condiții grele în cariere ori termocentrale.

Daniel Burlan, managerul companiei, nu exclude chiar și angajări în urma valului de pensionări. “Vedem ce se întâmplă la instanțele judecătorești. Anumite instanțe dau câștig de cauză salariaților care au acționat Casele de Pensii. Alte instanțe nu. Așteptăm și noi. În funcție de deciziile instanțelor judecătorești și o eventuală modificare a Legii 197, vedem care este numărul de personal ce va îndeplini condiții de pensionare și va pleca din societate, iar dacă numărul de plecări e mai mare decât ce estimam noi, va trebui să facem angajări”, a spus Daniel Burlan.

Peste opt ani, Burlan estimează că producătorul de energie va rămâne cu cel mult 3.000 de angajați. „Este o reducere, până în 2023, de 2.000 de salariați. Orizontul anului 2030, probabil vor rămâne undeva la 3.000 de salariați pentru cele trei grupuri”, a mai spus Burlan, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: