Cu ce probleme se confruntă noul operator de salubritate din Gorj

Noua firma de ridicare a gunoiului de pe raza județului Gorj va achiziționa mai multe mașini pentru a putea face față solicitărilor. Cetățenii mai multor localități din județ au rămas cu tomberoanele pline, iar primarii s-au arătat și ei extrem de nemulțumiți de situația creată.

Reprezentanții ADIS dau asigurări că problema va fi remediată curând. Luis Popa, șeful Serviciului Județean de Salubritate Gorj, spune că această perioadă este una de acomodare pentru noul operator. De asemenea, vor fi achiziționate mașini noi pentru a face față deșeurilor din 44 de localități.

”M-am întâlnit cu toți primarii și urmează o perioadă de tranziție de la fostul operator, la noul operator. S-au achiziționat mașini noi pentru a face față. Am stabilit ca începând cu data de 1 iulie, actuala firmă să aibă programul de lucru al fostului operator”, a spus Luis Popa.

Nici personalul nu este suficient. Sunt probleme și cu transferul angajaților la noua firmă, însă autoritățile promit că de luna viitoare totul va intra pe un făgaș normal.

”În această perioadă este o problemă și cu transferul angajaților de la fostul operator la noua firmă. Oamenii mai au cartea de muncă până la finalul lunii iunie, urmând ca apoi să fie preluați. Suntem într-o perioadă de tranziție, iar majoritatea primarilor au înțeles acest lucru”, a mai adăugat Popa.

Cele mai mari probleme sunt la Bîlteni, unde locuitorii stau cu tomberoanele pline de două săptămâni.

Vizualizări: 1,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: