Trebuie să dea zece hectare de teren. Primar: Este o situație foarte ciudată

O femeie din București a câștigat în instanță zece hectare de teren, la Țânțăreni - Gorj, dar primarul spune că nu are de unde să le dea. Familia femeii a avut teren la Târgu Cărbunești, dar o dispoziție controversată dată în urmă cu trei ani de Comisia Județean de Fond Funciar a condus la această situație.

Autoritățile locale din comuna Tânțăreni au fost puse în fața faptului împlinit și nu înțeleg cum de s-a luat această decizie la nivelul Comisiei de fond funciar.

”Este vorba de o femeie din București care a avut bunici la Târgu-Cărbunești și s-a judecat cu primăria de acolo ani la rând pentru un teren. A câștigat procesul, instanța a obligat primăria să-i oferit la schimb o sumă de bani, pentru că UAT-ul nu deține teren, însă doamna a contestat hotărârea și a câștigat din nou. Comisia Județeană de Fond Funciar nu știu cum a decis, în octombrie 2018, ca femeia să primească aproximativ 10 hectare de teren la Țânțăreni de la Agenția Domeniilor Statului. Noi avem la nivel de comună aproximativ 11 hectare disponibile”, a declarat primarul din Țânțăreni, Robert Ciutureanu.

Primarul din comuna Țânțăreni încearcă să afle ce s-a întâmplat, dar până atunci trebuie să respecte decizia și hotărârea judecătorească și să o pună pe femeia din București în posesia celor aproximativ 10 hectare de teren câștigate în instanță.

”Și eu și domnul Prefect suntem puși în fața faptului împlinit. Niciunul dintre noi nu eram în funcții în anul 2018 când s-a emis decizia aceea. ADS-ul trebuie să predea amplasamentul UAT-ului Țânțăreni și noi să o punem pe femeie în posesie. Nu este altă soluție în momentul de față, chiar dacă nu înțeleg eu cum de a ajuns femeia din București, care a cerut teren la Târgu-Cărbunești, să primească la Țânțăreni. Este o situație foarte ciudată”, a mai spus primarul din Țânțăreni.

Vizualizări: 2,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: