Stau cu gunoiul în curte. Primar: Sper să nu îl arunce la voia întâmplării

Locuitorii din mai multe sate ale comunei gorjene Dănești se confruntă cu o mare problemă. Oamenii sunt nevoiți să stea cu gunoiul în curte și asta după ce operatorul de salubritate nu a mai golit tomberoane de câteva zile. Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, spune că oamenii mai au de așteptat, iar firma de salubritate va ajunge la ei tocmai la finalul acestei săptămâni.

”Momentan, noua societate de salubritate nu are capacitatea de a colecta întreg gunoiul menajer. Noi lucrăm cu forțe proprii. Am văzut că m-au programat abia sâmbătă, însă vor exista o problemă. Ei vor ajunge cu o singură mașină, insuficient pentru a ridica tot gunoiul. Mi-ar fi necesare 2 zile cu 2 mașini, pentru a putea face față. Comuna Dănești este destul de mare”, a spus Paliță.

Primarul speră ca localnicii să nu arunce gunoaiele la voia întâmplării. ”Eu sper din tot sufletul ca cetățenii să nu arunce gunoiul la voia întâmplării. Le-am făcut chiar și un apel în acest sens. Sper ca gunoiul să nu ajunge pe la margine de drum sau prin ape. Le-am spus că se va rezolva problema, dar la cum văd eu societatea, nu prea am mari speranțe”, a mai declarat edilul.

Paliță a mai precizat că recent a adunat din comună patru mașini de gunoaie aruncate deja în locuri neamenajate. ”Înainte de această situație, am adunat de prin localitate undeva la 4 mașini de gunoi necontrolat. Sper să nu reapară în aceleași lucru, mai ales că există această dificultate cu privire la ridicarea gunoiului”, a mai declarat Mădălin Paliță.

BCA VIO Service SRL asigură începând de luni, 14 iunie, serviciul de salubritate în 35 de comune din Gorj și în orașul Rovinari, după retragerea din județ a firmei Supercom.

Supercom ar fi plecat după ce nu a reușit să convingă consiliile locale să aprobe o dublare a tarifelor pe perioada în care deșeurile au fost duse la Mehedinți. Depozitul de la Târgu Jiu a fost închis de câteva luni, dar sunt premise că va fi redeschis chiar în această lună.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: