Cu cine va juca promovarea campioana Gorjului

Echipa care va reprezenta judeţul Gorj la turneul de baraj pentru promovarea în Liga 3 va trebui să joace cu campioanele din judeţele Arad si Caras Severin. Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, avertizează echipele care se află în lupta pentru titlu că formaţiile din vestul ţării sunt echipe puternice.

AJF Gorj nu a decis încă echipa campioană şi mai aşteaptă o perioadă pentru a vedea dacă se va putea disputa un mini-turneu între primele trei clasate, echipe care şi-au şi exprimat intenţia de a câştiga titlul în acest sezon, Ştiinţa Turceni, Petrolul Bustuchin şi Vulturii Fărcăşeşti.

Gorjul se află în regiunea 4 Vest, iar președintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, avertizează că echipele din vestul țării au fost întotdeauna adversare redutabile: „Cred că este un baraj destul de greu pentru echipa noastră, cel puţin Aradul tot timpul a avut echipe, dar nu s-a stabilit încă echipa campioană şi nici la Caraş Severin. De fapt nici noi nu avem încă echipa campioană, dar o să vedem până la urmă dacă se va mai juca”.

Pe 19 februarie 2020, FRF stabilise, în urma tragerii la sorți, cele șapte regiuni și meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3, dar acum situaţia s-a schimbat radical. Federația Română de Fotbal a stabilit vineri, 19 iunie, prin tragerea la sorți efectuată la Casa Fotbalului, grupele barajului de promovare în Liga 3, sezonul 2020-2021. Campioana judeţului Gorj a fost repartizată în Regiunea 4 Vest şi face parte din Grupa A alături de campioanele din Arad şi Caraș-Severin.

Nu se cunosc încă toate echipele campioane pentru că doar AJF-urile din Suceava, Bihor, Alba, Vâlcea și Arad au decis ”înghețarea” Ligii a-4 a și desemnarea echipelor clasate pe locul 1 drept campioane și reprezentante la barajul pentru promovarea în Liga 3. CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești și Victoria Zăbrani sunt primele campioane județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

În schimb, Clujul și Bucureștiul au stabilit un altfel de mod de a încheia acest sezon afectat de pandemia de COVID-19. Primele trei, respectiv primele patru clasate vor juca mini-turnee în urma cărora se decide campioana. Acelaşi model se pare că va fi urmat şi la Gorj, acolo unde AJF a propus mai multe variante de lucru, dar cea mai agreată pare a fi acest tip de turneu.

Vizualizări: 509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: