Cu gândul la Cupă şi campionat

Pandurii pun competiţiile interne pe primul plan în acest final de an. Calificarea în semifinalele Cupei, dar şi un loc pe podium sunt ţintele gorjenilor care speră însă să mai facă puncte şi în Europa League.

Dacă primele două etape din retur nu se amână pentru la anul, pandurii mai au de jucat 7 meciuri până la Crăciun. Sfertul de finală din Cupă cu Dinamo e cel mai important meci al finalului de an.

Planuri europene

Pandurii s-au descurcat de minune ca să ajungă până în faza grupelor în Europa League, dar aici au strâns doar un punct din 4 meciuri. La Dnepr în Ucraina misiunea se anunţă foarte grea, dar gorjenii nu se dau bătuţi dinainte. „Mergem la Dnepr pentru prima victorie. Sper să joc şi să marchez, iar dacă nu marchez eu şi înscrie altcineva şi vom câştiga, voi fi la fel de bucuros. Meciul este destul de greu. Chiar dacă nu mai avem şanse la locul doi, vom juca pentru noi. Unii dintre noi visează la un transfer la o echipă mare în Europa”, a admis Eric care se va cere probabil titular în echipa improvizată a lui Pustai. „Avem jucători pe banca de rezerve care pot juca şi ei. Nu mai avem şanse la calificare, dar vom aborda meciul cu aceeaşi determinare ca şi până acum. O să fim serioşi, disciplinaţi, o să facem jocul nostru şi o să încercăm să câştigăm. Cunoaştem Dnepr, am mai jucat contra lor, am avut atunci multe ocazii de gol, dar am avut ghinion. Sper să fim norocoşi acolo şi să marcăm”, speră şi căpitanul Christou care va reface cuplul de fundaşi centrali din meciul cu Steaua alături de Rada.

7 – victorii, 7 egaluri şi 7 eşecuri au echipele româneşti în faţa celor din Ucraina. Ultimele 5 meciuri directe au fost câştigate de vecinii de la nord

Îşi dozează efortul pentru Corona

Pandurii se vor întoarce de la Dnepropetrovsk imediat după meci şi vor ateriza la Sibiu în jurul orei 3 dimineaţa. Vineri la prânz e programată plecarea spre Braşov acolo unde duminică de la ora 18:30, pandurii trebuie să câştige cu ultima clasată, Corona Braşov. „Foarte important pentru noi este jocul de duminică, campionatul este cel care ne duce în Europa. Suntem în apropierea podiumului şi vrem să terminăm turul pe podium. Punctele de la Corona Braşov sunt foarte importante, antrenorul se gândeşte şi el să menajeze joi unii jucători, dându-le şansa altora”, spune Eugen Pîrvulescu.

Cupa e pe primul plan

Pentru gorjeni cel mai important meci al finalului de an va fi sfertul de finală din Cupă cu Dinamo. Partida se va juca la Bucureşti pe 4 decembrie şi va decide echipa care va merge în semifinale. Gorjenii speră să iasă teferi din duelurile cu Dnepr şi Corona Braşov pentru a ataca Dinamo cu toate armele din dotare. „Pandurii poate bate pe Dinamo şi să meargă mai departe în Cupa României. Cu Dnepr ce va fi, va fi. Nu e mai importantă victoria cu Dnepr decât cea cu Dinamo. În Cupă e vorba de accesul în semifinale”, a menţionat clar Marin Condescu.

„Fiecare meci are importanţa lui, fie că e în Europa sau în Cupă. Pentru viitor, cel mai important meci e cel cu Dinamo, vrem să ajungem în finală. Eu am câştigat Cupe în cariera mea şi ştiu cum e, e mai frumos decât campionatul.”   Paraskevas Christou, Pandurii

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: