Cum a localizat Moța mișcările din vila PSD

Procurorul gorjean Emil Moța, acum la DNA, a făcut un nou dosar penal legat de vila cumpărată de trezorierul PSD din banii primiți de partid ca subvenție. Vila era folosită de trezorierul de atunci Mircea Drăghici, prejudiciul fiind de 450.000 de euro.

Pentru a scăpa de dosarul penal, cei de la PSD au susținut, în scris, că vila era folosită pentru activitățile online ale partidului. Drăghici a adus chiar şi un martor, pe Nicolae-Andrei Vasile, care i-a susţinut versiunea şi a declarat că a lucrat online din „sediul” din Pipera (oraşul Voluntari, strada Erou Iancu Nicolae, nr. 135).

Procurorii, în schimb, susţin că Drăghici a locuit efectiv în vila din Pipera în perioada 15 februarie 2018 – 30 noiembrie 2018.

G4 Media dezvăluie cum au dovedit procurorii că Drăghici, martorul lui şi PSD mint. “Procurorul DNA Gheorghe Moţa a apelat la operatorii de telefonie şi a constatat că, în perioada în discuţie, de luni până vineri, în intervalul orar 20:00 – 8:59, Drăghici a fost prezent în imobil în proporţie de 46 la sută. În schimb, în cazul lui Nicolae-Andrei Vasile, care ar fi desfăşurat activităţi online din „sediul” din Pipera, a rezultat că, în aceeaşi perioadă, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8:00 – 17:59, a fost prezent în imobil în proporţie de 1%”, scrie publicația citată.

Prin urmare, DNA a deschis un nou dosar, disjuns din cel al lui Drăghici, în care îi anchetează pe Nicolae-Andrei Vasile pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului şi spălare de bani, iar pe Mircea Drăghici, pentru fals în declaraţii.

Vizualizări: 2,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: