Cum a reușit un primar din Gorj să redeschidă o grădiniță după șapte ani

Un primar dintr-o comună a reușit să redeschidă a grădiniță, după șapte ani. Edilul din comuna Schela a convins părinții să nu mai ducă copiii la grădiniță la oraș pentru că și la Schela pot beneficia de condiții optime. Acesta își dorește ca grădinița să funcționeze cu program prelungit.

Este vorba de grădinița din satul Sâmbotin, care a fost închisă în urmă cu șapte ani din cauza lipsei de preșcolari. Văzând că natalitatea în sat a crescut , edilul a convins părinții să îi ducă pe micuți la grădiniță acolo, și așa a fost redeschisă unitatea de învățământ.

”Grădinița din Sâmbotin era închisă de șapte ani. Împreună cu părinții din sat am reușit să o redeschid. Am vorbit cu ei, am reușit să-i conving să aducă copiii la grădiniță în sat și să nu îi mai ducă la oraș pentru că și aici au condiții și e păcat pentru cei mici să fie trambalați. Le-am promis  că voi transforma această grădiniță cu program normal în grădiniță cu program prelungit, ca părinții să meargă liniștiți la serviciu. În prezent avem 12 copii la grădinița.”, a declarat Gabriel Deteșan, primarul din comuna Schela.

Grădinița din satul Sâmbotin a fost închisă în anul 2015 pentru că nu mai erau copii, rămânând atunci să funcționeze unitățile de învățământ preșcolar din satele Schela și Gornăcel.

Vizualizări: 1,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: