Cum a scăpat un hoţ recidivist de puşcărie

Are mai multe dosare penale la activ pentru diverse furturi comise în zona municipiului Motru, dar, până acum, nu a primit nicio condamnare care să îl trimită în spatele gratiilor. Vinerea trecută, magistraţii au pronunţat o sentinţă în cazul său, iar săptămâna aceasta trebuie să înceapă un alt dosar în care inculpat este Ștefan Alexandru Tănasie. Până acum, el a ajuns pentru cel mult 24 de ore în spatele gratiilor, vârsta ajutându-l de fiecare dată să scape repede de cătuşele de la mâini.

Anul trecut i-a furat unui pescar din oraş toate undiţele cu care omul urma să plece în Delta Dunării, valoarea lor fiind de câteva mii de lei. Acum are o sentinţă prin care primeşte o condamnare pe care însă nu o va executa pe motiv că a executat-o deja. Pare greu de înţeles pentru omul simplu, dar legea i-a dat posibilitatea inculpatului să fie liber pentru că majoritatea furturilor le-a comis în perioada în care a fost minor, iar dacă a mai recunoscut şi faptele, a scăpat „ieftin” de tot.

Pentru două furturi de acum patru ani, tânărul a primit o pedeapsă despre care magistraţii spun că deja a executat-o atunci când a fost condamnat într-un alt dosar penal care l-a vizat. „Aplică inculpatului Tănasie Ştefan Alexandru, măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an şi 2 luni. Constată ca fiind executată în perioada 29.03.2016 – 28.05.2017 măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an şi 2 luni aplicată inculpatului minor Tănasie Ştefan Alexandru. Atrage atenţia inculpatului Tănasie Ştefan Alexandru asupra consecinţelor săvârşirii de noi infracţiuni”, a stabilit Judecătoria Motru.

Alţi doi inculpaţi din dosar, „colegi” cu Tănasie, au recunoscut şi ei faptele şi au primit acum pedepse care îi scutesc de emoţii. Florin Alexandru Constantin a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pentru 3 luni, iar pentru Bogdan Alexandru Chiţoran a fost aplicată măsura asistării zilnice pentru o perioadă de 3 luni. Cât priveşte firma de la care aceştia au furat, urmează să fie deschis un proces separat, care să vizeze latura civilă, fiind greu de crezut că vreunul dintre cei „condamnaţi” acum vor despăgubi vreodată pe cineva. Verdictul instanţei nu este definitiv.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: