Pe ce a cheltuit CE Oltenia un miliard de euro

1,3 miliarde de euro a cheltuit Complexul Energetic Oltenia să cumpere certificatele de dioxid de carbon doar în ultimii trei ani. Ștefan Constantin, secretar de stat în Ministerul Energiei, a transmis că toți factorii de decizie ar trebui să militeze acum pentru susținerea companiei mai ales că traversăm o criză energetică. 

"Am participat şi susținut atât în Plenul Senatului cât şi în Comisia de Energie proiectul de lege privind necesitatea acordării unui ajutor de stat Complexului Energetic Oltenia în vederea continuării activității de producere a energiei electrice. Achiziția de certificate de emisii de gaze cu efect de seră este o povară uriaşă pentru CE Oltenia care în ultimii 3 ani a plătit aproximativ 1,3 mld.€ cu acestea.

Continuarea activității la CE Oltenia este deosebit de importantă atât pentru județul Gorj cât şi pentru asigurarea independenței energetice a României în regiune. În contextul actual de criză energetică şi instabilitate datorită războiului, toți factorii de decizie trebuie să se canalizeze în a păstra ceea ce România are deja: capacitățile de producere a energiei pe bază de cărbune.

CE Oltenia asigură independența energetică a României", a fost mesajul secretarului de stat în Ministerul Energiei, Ștefan Constantin.

Vizualizări: 2,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: