Centrul de sănătate de la Căpreni rămâne fără medic

Centrul de sănătate din localitatea Căpreni rămâne fără medic, anunţă primarul localităţii Emil Cătănoiu. Actualul medic care asigură vindecarea bolnavilor internaţi în acest centru, Monica Ilina, este în prag de pensionare. Centrul de sănătate de la Căpreni a fost inaugurat în vara anului trecut şi asigură permanenţa pentru şase localităţi de pe Valea Amaradiei. Conducerea Spitalului Orăşenesc Târgu Cărbuneşti, în subordinea căruia se află centrul de la Căpreni, spune că în unitatea respectivă va fi trimis un medic care tocmai a terminat rezidenţiatul.

Potrivit organigramei, Centrul de Sănătate de la Căpreni trebuie să funcţioneze cu un medic, cinci asistente, un bucătar şi două femei de serviciu. Medicul care se ocupă de bolnavii ajunşi să se interneze în acest centru se pensionează luna aceasta, primarul localităţii temându-se că unitatea sanitară rămâne fără acoperire. „Centrul de Sănătate are 15 paturi şi un singur medic generalist care este în prag de pensionare, de fapt luna asta pleacă. Spitalul Cărbuneşti ne-a promis că o să rezolve situaţia şi o să aducă medic nou. Este mare nevoie mai ales că oamenii vin cu probleme şi rămân internaţi acolo. Avem inclusiv o mini staţie de Ambulanţă dar încă nu ne-au trimis nicio maşină, nevoie am avea şi am făcut solicitări în acest sens pentru că sunt multe localităţi”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

În prezent, la Centrul de Sănătate Căpreni sunt internaţi şase bolnavi, marea majoritate vârstnici cu probleme de sănătate. „În prezent sunt şase persoane internate în centru, şi vârstnici şi tineret”, a declarat Carla Burtă, asistenta şefă din cadrul centrului.

Târziu: Trimitem medic internist

Conducerea spitalului Târgu Cărbuneşti a precizat că primarul nu are motive de îngrijorare şi că începând cu data de 1 februarie acolo va ajunge un medic internist care tocmai a finalizat rezidenţiatul. „Nu vor fi probleme din acest punct de vedere la Căpreni. Ştiu că doamna doctor se pensionează, dar începând cu data de 1 februarie vom trimite medic internist pentru că acolo sunt paturi pentru medicină internă. Mai avem un post de asistentă vacant, dar mai suplimentăm cu asistente de la Târgu Logreşti”, a declarat Constantin Târziu, directorul spitalului Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: