Drumul de la Schela, reparat provizoriu

Drumul care face legătura între cătunul Vlădoi şi restul comunei Schela a fost reabilitat parţial, astfel încât să se poată circula în condiţii cât de cât bune. Primarul localităţii, Aristide Şerbănescu, a precizat că i s-au alocat bani pentru refacerea drumului şi că imediat ce va permite vremea vor demara lucrările. Tot anul acesta, primăria Schela trebuie să demareze lucrările de consolidare în zona bazinelor de apă, lucrări fără de care două sate aparţinătoare ar putea rămâne fără apă curentă.

Drumul care a fost afectat de alunecările de teren la jumătatea lunii decembrie a anului trecut este în prezent practicabil, însă primarul localităţii se teme că odată cu dezgheţul vor fi din nou probleme. Primăria a primit fonduri la sfârşitul anului pentru refacerea acestui drum. „Am primit 180.000 lei care i-am trecut pe fondul de rulment cu care să repar drumul. La sfârşitul lunii o să aprobăm bugetul şi apoi vom demara lucrările de refacere, pentru că la prima ploaie sigur vor fi din nou probleme. Pentru refacerea integrală a drumului, pentru că s-a prăbuşit pe o distanţă de 40 de metri, avem nevoie de 350.000 lei, dar restul de bani vor mai veni pe parcurs”, a declarat primarul Aristide Şerbănescu.

Tot anul acesta, primăria trebuie să urgenteze lucrările de consolidare în zona bazinelor de apă. Şerbănescu spune că pentru această lucrare a solicitat comisie la faţa locului din partea Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Lucrările sunt cu atât mai importante cu cât în lipsa lor două sate aparţinătoare riscă să rămână fără apă. „În zona bazinelor de apă au avut loc alunecări de teren şi atunci trebuie realizate drenuri care să preia infiltraţiile. Lucrarea costă în jur de 400.000 lei şi sperăm să o realizăm cu bani de la guvern pe situaţii de urgenţă”, a declarat primarul Aristide Şerbănescu.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: