Cum arată Dacia Sandrider pentru Raliul Dakar 

Dacia a prezentat mașina cu care producătorul român de automobile va concura în Raliul Dakar 2025. Dacia Sandrider a fost inspirat de conceptul Manifesto.

Dacia Sandrider este concurentul cu care producătorul de la Mioveni va participa în Campionatului Mondial de Rally-Raid (W2RC) în 2025 și în Raliul Dakar.

Dacia deja și-a anunțat planurile referitoare la participarea la Raliul Dakar din 2025, iar acum a prezentat mașina pe care piloții o vor pilota anul viitor. 

Numită Sandrider, concurentul Dacia pentru Dakar preia inspirația de la conceptul Manifesto, fiind un vehicul special dezvoltat și construit pentru a participa în etapele de rally-raid.

Sandrider a fost construit pentru a respecta reglementările FIA pentru clasa Ultimate T1+. La proiectarea mașinii au contribuit nu doar designerii Renault și inginerii de la Prodrive, dar și piloții care vor concura pentru echipa Sandriders.

Vehiculul este echipat cu panouri de caroserie considerate doar ca o necesitate absolută. Nu există piese decorative, accentul fiind pus pe aerodinamică. 

„Sub caroseria lui Sandrider regăsim un motor V6 de 3.0 litri, ce produce 360 CP și 539 Nm cuplu maxim. Acesta este conectat la o transmisie secvențială cu 6 trepte, iar cei 360 CP sunt transmiși la toate cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală. Motorul va funcționa cu combustibil sintetic produs de compania Aramco”, a anunțat ProMotor.

Sandrider va începe o serie lungă de teste de dezvoltare în mai multe țări. Debutul său în sportul cu motor va avea loc la Rallye du Maroc 2024, etapa marocană a Campionatului Mondial de Rally-Raid (W2RC) între 5 și 11 octombrie 2024. Dacia Sandriders, echipa oficială W2RC a Dacia, va concura în primul lor Dakar și în celelalte etape ale Campionatului Mondial de Rally-Raid în 2025.

Galerie foto







Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: