Cum arată situaţiile financiare ale complexurilor şi SNLO

Cele trei companii din Gorj, CE Turceni, CE Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia aproape au finalizat situaţiile financiare pe 2010. Cifrele nu arată rea bine, acestea înregistrând profituri minime sau chiar pierderi.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a înregistrat în 2010 un profit de aproape şapte milioane de lei cu precizarea că profitul societăţii este numai din exploatare, per ansamblu, SNLO fiind pe minus. Potrivit directorului general, Daniel Burlan, s-a ajuns la sume atât de mici din cauza datoriilor pe care SNLO le are de recuperat. „Ştiţi cu toţii că SNLO are acele datorii la bugetul de stat,  purtătoare de nişte penalităţi. Ca urmare a faptului că nu s-au încasat la timp banii şi penalităţile au crescut face ca rezultatul financiar per ansamblu să fie negativ, dar din exploatare societatea are un plus de şapte milioane”, a precizat Daniel Burlan.

La Turceni profit minim

 La Complexul Energetic Turceni situaţia economică din 2010 este puţin mai bună ca în 2009. Potrivit purtătorului de cuvânt, Elena Zamfir, complexul a înregistrat în 2010 un profit estimat la 4,6 milioane lei. „Pentru 2010 se estimează un profit de 4,6 milioane lei. Societatea nu are restanţe la bugetul de stat şi nici plăţi restante către furnizori, dar menţionez faptul că anul financiar se încheie la sfârşitul lunii aprilie iar atunci vor fi făcute publice datele exacte”, a declarat Elena Zamfir, purtător de cuvânt la CE Turceni. Valoarea profitului înregistrat la Turceni în 2010 este mult mai mică faţă de ce estima Octavian Graure. Acesta vorbea la vremea respectivă de un profit de cel puţin 6,6 milioane pentru 2010, realitatea însă fiind alta.

La CE Rovinari încă se face situaţia

Complexul Energetic Rovinari este singurul care până la ora actuală nu a putut spune dacă a înregistrat sau nu profit în 2010. Potrivit purtătorului de cuvânt, Diana Milea, încă se mai lucrează la situaţii. „Situaţiile financiare pe anul 2010 sunt în curs de finalizare, se vor supune avizării CA şi aprobării AGA după care vă putem comunica rezultatele economico – financiare ale anului trecut. Din estimările noastre, unitatea va înregistra profit”, a declarat Diana Milea, purtător de cuvânt la CE Rovinari.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: