Profesorii de la „Ecaterina Teodoroiu“ renunţă la proteste

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au mers ieri la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu să stea de vorbă cu cadrele didactice. Inspectorii au dat asigurări că nu va fi nicio restrângere de activitate, iar lucrurile vor decurge normal la această unitate de învăţământ. Chiar dacă au renunţat la proteste, profesorii şi învăţătorii de aici nu sunt mulţumiţi de discuţiile cu cei de la inspectorat şi stau cu frica-n sân că îşi pot pierde locurile de muncă. „Aici a fost un scandal artificial. Nu sunt probleme. Nu s-a pus niciodată problema restrângerii de activitate. Şcoala 7 va rămâne în continuare în structura Şcolii Ecaterina Teodoriu. Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct.

Profesorii au renunţat momentan la proteste şi speră ca cei de la inspectorat să se ţină de cuvânt. „Au fost doar discuţii. Nu s-a vorbit nimic concret şi pe acte sau lege. Cei de la inspectorat sunt de parte profesorilor şi părinţilor de la Şcoala 7. Ei au vrut cu tot dinadinsul comasare, însă noi nu. Acum încetăm protestele dar le putem relua în orice moment”.

Profesorii şi învăţătorii de la Şcoala 7 spun că dacă se va ajunge în cele din urmă la o restrângere de activitate ei îşi vor face dosarele. „Colegii noştri trebuie să înţeleagă faptul că noi nu le luăm locul la catedră. Dacă se va ajunge până la urmă la restrângere de activitate nu intrăm cu ei în competiţie. O să ne facem noi dosare de restrângere“.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: