Copilul abandonat în morga din Timişoara a fost înmormântat

Femeia din Pojogeni care şi-a abandonat copilul mort în morga unui spital din Timişoara a reuşit să-l înmormânteze creştineşte. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul primăriei din Târgu-Cărbuneşti care a ajutat-o pe femeie cu o sumă de bani şi i-a asigurat transportul până la Timişoara. Primarul din Cărbuneşti nu înţelege cum o mamă care ştia că are un copil mort a stat atât de nepăsătoare.

Amalia Vâlceanu, a dat naştere unui copil prematur care din cauza problemelor de sănătate a fost trimis la un spital din Timişoara unde a decedat în urmă cu aproximativ trei luni. În tot acest timp, mama stătea liniştită şi nepăsătoare motivând că nu are bani să-l aducă acasă. Primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti a aflat din presă despre acest lucru şi a încercat să o ajute pe femeie, însă aceasta a dat încă o dată dovadă de nepăsare. „Eu am aflat din presă de acest caz social. Am vorbit cu salariaţii de la asistenţă socială şi am încercat să o ajutăm. Nu înţeleg cum o mamă a stat atât de calmă ştiind că are un copil mort în spital. Cum au fost sărbătorile pentru ea ştiind că nou-născutul a decedat. Eu am trimis pe cineva de la asistenţă socială la ea să o aducă la primărie să vorbim şi a zis că vine a două zi că în ziua respectivă îşi serbează ziua de naştere şi are invitaţi. Nu pot să concep o astfel de atitudine din partea unui mame cu un copil mort”, spune Mihai Mazilu, primar oraşul Târgu-Cărbuneşti.

Femeia a plecat marţi, cu sprijinul primăriei, la Timişoara unde şi-a înmormântat copilul pe care nu a reuşit să-l ţină în braţe nici măcar o clipă. „Am trimis-o la Timişoara cu un asistent social de la Primăriei şi cu acceptul ei, al mamei, copilul a fost înmormântat acolo. Am ajutat cu 1000 de lei şi cu transportul”, spune Mazilu. Ieri mama a revenit acasă şi îşi va vedea în continuare de viaţa ei.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: