Rectorul Gorun bagă UCB în conservare

Numărul locurilor de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” vor scădea simţitor la următoarea admitere şi asta pentru că mai bine de jumătate din programele instituţiei vor intra în conservare. La fiecare facultate în parte vor avea loc transformări semnificative, ce vor avea consecinţe şi asupra cadrelor didactice din instituţie.

Interesant este că rectorul Adrian Gorun a organizat acum două zile o conferinţă de presă, iar situaţia nu era descrisă aşa cum apare în ultima decizie a Senatului.

La UCB programele nu se desfiinţează, ci se conservă. Chiar dacă termenul este altul, cert este că la aceste programe nu se vor mai şcolariza studenţi în anul universitar 2011-2012. Iar numărul acestora este destul de mare. De exemplu, la Facultatea de Inginerie pentru anul viitor se va organiza concurs de admitere doar pentru patru programe de studii universitare de licenţă şi pentru patru programe de masterat. Programele de licenţă Maşini unelte şi sisteme de producţie, Informatică aplicată în inginerie electrică, Mecatronică rămân în conservare, iar cele universitare de licenţă şi masterat Termoenergetică, Managementul energiei, Managementul asigurării calităţii şi Tehnologii moderne de fabricaţie vor şcolariza alternativ, în funcţie de opţiunile studenţilor exprimate în semestrul IV de studiu.

Masteratele de la Ştiinţe Economice, pe ducă

Aceeaşi situaţie şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Doar patru programe vor rămâne la licenţă şi şase la masterat, restul intrând în conservare. Aşadar, nu se va mai organiza admitere pentru Marketing, Finanţe şi guvernanţă publică europeană, Analiza diagnostic şi evaluarea afacerilor Turism cultural şi agroturism, Managementul afacerilor prin proiecte. La această facultate este menţinut programul de studii universitare de doctorat, Finanţe. De asemenea, nu rămâne neconservat nici programul de studii universitare de licenţă Pedagogia artelor plastice şi decorative, ce funcţiona în cadrul Facultăţii de Asistenţă Medicală şi Tehnică Dentară, Artă şi Cultură Fizică.

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Litere nu va mai organiza examen de admitere pentru profilul Limba şi literatura română-Limba şi literatura engleză, iar la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate programul de studii universitare de licenţă va şcolariza din doi în doi ani, în afară de anul 2011-2012. Nu scapă de conservare nici programele de licenţă de la ID Comunicare şi relaţii publice şi Administraţie Publică.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: