O localitate din Italia vinde locuinţe cu un euro

Pe măsură ce guvernul italian ridică restricțiile împotriva răspândirii noului coronavirus, orașele și localitățile depopulate au reînceput să scoată la vânzare case cu prețul de doar un euro. Una dintre aceste localități este Cinquefrondi, unde nu există nici un caz nou de COVID-19.

Primarul din Cinquefrondi speră că această informație îi va încuraja pe oameni să călătorească către localitatea sa și chiar să se stabilească aici, într-una dintre casele scoase la vânzare pentru suma de doar un euro.  „Am crescut în Germania, unde părinții mei au emigrat, apoi m-am întors să-mi salvez moștenirea. Prea mulți oameni au fugit de aici de-a lungul deceniilor, lăsând în urmă casele goale. Încercarea de a găsi noi proprietari pentru numeroasele case abandonate este o parte esențială a operațiunii pe care am lansat-o pentru a salva orașul”, a spus primarul Michele Conia.

Localitatea Cinquefrondi, situată în sudul peninsulei italice, nu a înregistrat nici un caz de infectare cu noul coronavirus în rândul locuitorilor. Totodată, regiunea din care face parte nu a cunoscut atât de multe cazuri de COVID-19, așa cum s-a întâmplat în nordul țării.

Singura condiție impusă de autoritățile din localitatea Cunquefrodi pentru cei care doresc să cumpere case cu un euro este achitarea unei asigurări anuale în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor.

 Dacă noii proprietari nu vor reuși să termine lucrările în trei ani de zile, aceștia vor fi amendați cu suma de 20 de mii de euro.

La nivel național, Italia a început să deschidă granițele vizitatorilor, după ce a făcut progrese semnificative în reducerea ratei infectării în rândul populației.

Vizualizări: 3,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: