Cum explică șefa ISJ Gorj demiterea a doi directori numiți cu concurs

Doi directori de școală au fost destituiți, deși nu s-a uscat bine cerneala pe dispoziția de numire, după câștigară concursului. 

Este vorba despre Constantin Bogdan și Ileana Ceche. În locul lor au fost numiți Paul Nicola la Bălcești și Nicolița Hurezanu la Liceul Tehnologic Stoina. 

Explicația transmisă de șefa Marcela Mrejeru, prin biroul de presă, demonstrează că cei doi nu au încălcat indicatorii de performanță, ci au fost probleme legate de depunerea unor documente și forțarea scăderii punctajului. Adică ”motive”.


”Încetarea contractului de management a survenit în urma obținerii calificativului "Nesatisfăcător". Discutăm despre o consecință a neîndeplinirii indicatorilor de performanță din contractul de management încheiat cu IȘJ Gorj”, a transmis ISJ, la întrebarea Pandurul despre motivele aplicării acestui calificativ.

Am revenit prin a solicita noi clarificări, considerând că prin răspunsul menționat mai sus nu a fost lămurită situația. Ce fel de indicatori nu au fost respectați, motivele concrete ale înlocuirii. ”Nu au fost depuse documente justificative care să susțină punctajele din fișa de evaluare, în condițiile în care există obligativitatea depunerii acelor documente”, a fost următorul răspuns, de unde rezultă mai degrabă o problemă de procedură, nu de indicatori.

Nu este clar dacă la o astfel de evaluare, la nici un an de la concurs de exemplu, nedepunerea unor documente aduce după sine demiterea și nu solicitarea de clarificări. 

Vizualizări: 3,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: