Cum i-a făcut Grigoraş pe panduri să joace

Pandurii au ajuns la patru victorii în ultimele cinci partide şi sunt consideraţi echipa momentului. Antrenorul gorjenilor este şi el considerat principalul artizan al performanţei acestora, tehnicianul fiind apreciat atât pentru munca sa cu echipa, dar şi pentru promovarea tinerilor. Pandurii au făcut un pas uriaş spre evitarea retrogradării şi privesc acum liniştiţi jocurile care vor urma. Cu patru victorii din ultimele cinci meciuri, gorjenii au ajuns la 33 de puncte şi au urcat până pe locul 11 în clasament.

Petre Grigoraş a explicat ieri seria formidabilă de succese a gorjenilor, care au strâns 13 puncte în ultimele cinci runde. Din "candidată" la retrogradare, Pandurii a ajuns la un pas de Europa League şi echipa promite prin jocul prestat să nu se mulţumească cu puţin. Grigoraş e realist însă şi nu visează atât de departe. Deocamdată. „Suntem pe val, ne iese jocul, dar nu cred că e momentul să visăm cai verzi pe pereţi. Retrogradatele nu s-au stabilit, mai sunt destule etape de disputat”, a spus antrenorul pandurilor care a făcut din echipa din Târgu-Jiu cea mai frumoasă formaţie a returului.

Un antrenor cu principii sănătoase

Principiile pe care şi le-a impus în fotbal, ca jucător, le-a rămas fidel şi ca antrenor. „Am rămas fidel principiilor mele. În primul rând, îmi place riscul. Şi dacă nu rişti, n-ai cum să câştigi aici. Apoi, am înlăturat toţi fiţoşii din lot. I-am păstrat numai pe cei serioşi, care-mi împărtăşesc ideile şi care nu strică atmosfera”, a dezvăluit Grig la GSP câteva din secretele succesului său adăugând că le-a dat libertate totală jucătorilor: „Nu în ultimul rând, le dau elevilor mei libertate aproape totală de mişcare. Ce rost are să-i încorsetez eu cu tot felul de tactici aşa-zis savante?! De ce să le răpesc plăcerea de a juca?! Pentru că fotbalul asta e, un joc. Uneori, chiar o joacă, de ce nu? Sportul ăsta nu e nici matematică, nici fizică, e plăcere pură! Din acest punct de vedere, am rămas un copil îndrăgostit de fotbalul romantic din urmă cu două-trei decenii”. Grigoraş a mai dezvăluit un lucru, de când s-a apucat de fotbal, se ghidează după un principiu, după o convingere personală foarte clară: „Dacă munceşti fără plăcere, lasă-te!”

Nu-şi tratează jucătorIi ca pe sclavi

Proiectele pe termen lung nu sunt acum o prioritate pentru Grigoraş. „Să scăpăm întâi de matineu, apoi putem face şi planuri. Mie-mi place s-o iau din aproape din aproape. Mi-am mai făcut eu vise măreţe când am semnat cu Iaşiul şi aţi văzut ce-a ieşit!”, a spus tehnicianul gorjenilor care deşi nu are un lot valoros crede că poate scoate mai mult de la echipa actuală: „Credeţi că lotul Stelei, al lui Dinamo, al Timişoarei sau oricare altul e chiar atât de valoros?! Diferenţa între un fotbalist din Capitală, să zicem, şi unul de la Târgu-Jiu e dată de mediatizarea de multe ori excesivă ce i se face primului. În privinţa condiţiilor, când o fi gata şi stadionul, cred că nu vom mai avea motive să ne ruşinăm în faţa nimănui”. În ceea ce priveşte relaţia cu jucătorii, Grigoraş mai are un principiu de la care nu abdică: "Niciodată nu mi-am tratat jucătorii ca pe nişte sclavi, iar ei simt asta şi sunt sută la sută de partea mea”. Grigoraş are contract cu Pandurii încă doi ani, din această vară, li nu are de gând să plece de la Târgu-Jiu

 „Ca să ajungi la "granzi" e nevoie să dai bine şi în poze, iar eu am chelit, am albit... Chiar m-am tuns recent şi mi-a zis frizerul că nu prea mai are ce tunde”

Petre Grigoraş

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: