Cum negociază Realitatea cu teroriștii

Știți de ce terorismul și răpirea de persoane nu au devenit ocupația de bază a câtorva miliarde de oameni care fac foamea pe Pământ? Pentru că există o regulă aproape de neîncălcat, întărită de rarele excepții: nu se negociază cu teroriștii. Sau, dacă negocierea chiar este ultima opțiune, aceasta are loc, dar nu este mediatizată deloc. Interminabilele convorbiri telefonice dintre, să zicem, șeful poliției și jefuitorii băncii care țin ostatici câteva sute de oameni înăuntru există doar în filmele de acțiune. În viața reală, polițistul ăla mâncător de gogoși nu există. Există niște băieți de la trupele speciale care nu răspund la telefon oricâte minute gratuite ar avea teroriștii din clădire și intră peste ei cu gaze și mitraliere. Omoară jumătate din ostatici și pe toți teroriștii, plătind astfel un preț mare pentru ca acel eveniment să nu se repete la infinit, odată încurajat de o eventuală negociere.

Sigur, asta se întâmplă la popoarele civilizate și cu boașe. Noi nu avem teroriști de bănci, că și pentru asta îți trebuie boașe. Avem, în schimb, teroriști mediatici. Zilnic, televiziunile de știri ne prezintă gestul câte unui teribilist care se filmează și se pune pe YouTube. La mare modă în această perioadă sunt filmulețele cu retarzi gonind cu peste 200 la oră cu mașina sau motocicleta. Ca să fie siguri că apar la televizor, retarzii pigmentează goana stupidă cu gesturi și mai stupide pe care le fac la acea viteză: dansează fără să țină mâinile pe volan, ca într-un caz mai vechi, sau ascultă o slujbă religioasă, ca în cazul ăsta nou de care se vorbește toată ziua la Realitatea. Asta e partea și mai nasoală: televiziunile nu doar că dau la știri filmarea nemernicului, ci o discută apoi pe larg, în șezători ridicole, făcând din vitezomanii fără minte niște mici vedete ale poporului.

Nu vi se pare că vedetizarea proștilor seamănă periculos de mult cu negocierea cu teroriștii? Eu zic să circulați cu atenție pe autostradă zilele astea, că prevăd cum câteva sute de teribiliști își vor scoate mașinile și telefoanele mobile și se vor filma la 300 la oră în timp ce își fac o cafea la ibric, doar-doar i-o da și pe ei la cea mai de rahat televiziune a poporului.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: