Cum pot scăpa târgujienii de penalităţile de la taxe şi impozite

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a stabilit o serie de măsuri care să-i determine pe contribuabilii gorjeni să-şi plătească restanţele către bugetul local până la sfârşitul acestui an. Astfel, cei care își plătesc restanțele până pe 31 decembrie 2011 vor putea beneficia de o anulare de 50% a majorărilor de întârziere pe ultimele patru luni. Pentru a beneficia de această scutire, gorjenii trebuie să facă o adresă către Direcția de Taxe și Impozite Locale.

Directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale, Mariana Budulan, a declarat că aceste facilități pentru administrațiile locale au fost aprobate în urma unui ordin al Ministerului Administrației și Internelor în comun cu Ministerul Finanțelor. ”Contribuabilii vor putea beneficia de o anulare de 50% a majorărilor de întârziere pentru restanțele aflate în sold la 31 august 2011 și neachitate până la data publicării acestui ordin adică 25 noiembrie 2011, dacă aceste restanțe cât și cealaltă cotă de 50% vor fi achitate până la 31 decembrie 2011”, a declarat Mariana Budulan, directoarea Direcției de Taxe și Impozite Locale.

Adresă

Pentru a putea beneficia de această măsură, contribuabilii trebuie să solicite acest lucru printr-o adresă către direcţie. ”Contribuabilii trebuie să solicite acest lucru printr-o adresă pe care o vor depune la Direcția Publică de Venituri în baza căreia se va elibera situația acestor creanțe, a sumelor ce urmează a fi achitate dar și a celor care au scadență după data de 31 august. În termen de cinci zile de la solicitarea scrisă a contribuabililor, aceștia vor primi acea adresă prin care se comunică restanțele ca după efectuarea plății să se emită decizia de anulare a cotei de 50% a majorărilor de întârziere, respectiv după data de 3 ianuarie.  

Totodată, Mariana Budulan a ținut să amintească de acea facilitate fiscală practicată de mai mulți ani la Târgu Jiu prin care contribuabilii care au un venit mai mic de 500 de lei pe membrul de familie pot beneficia de o reducere de 50% a impozitului pe clădiri. Budulan a menționat că numărul solicitărilor nu este atât de mare cât ar trebui. ”Una din măsurile pe care noi o practicăm de mai mult timp la Târgu Jiu este reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri dacă contribuabilul are un venit mai mic de 500 de lei pe membrul de familie. Din păcate, nu avem numărul corespunzător de solicitări deși documentele care trebuie depuse nu sunt foarte multe și nu sunt greu de obținut, persoanele noastre nu doresc să beneficieze de această facilitate”, a declarat Mariana Budulan. În Gorj, până la ora actuală doar 1.200 de contribuabili au solicitat această facilitate fiscală.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: