Cum poţi repara o mâncare prea sărată sau prea iute

Se poate întâmpla ca atunci când te grăbeşti să iese mâncarea prea sărată sau prea iute. Există remedii şi în astfel de cazuri dacă ştii care este metoda potrivită de a drege mâncarea în fiecare caz.

Dacă folosim mai multe alimente care sunt deja sărate cum ar fi carne, peşte, sosuri sau legume conservate, atunci mâncarea poate fi prea sărată dacă aţi adăugat şi sare la preparare. Şi atunci când schimbaţi tipul de sare din bucătărie puteţi avea astfel de surprize, ştiut fiind că sarea praf sărează mai bine decât cea de mare.  Asta pentru că nu toate tipurile de sare sunt la fel de sărate. Specialiştii bucătari recomandă chiar, atunci când schimbaţi sarea din bucătărie, să săraţi mai puţin mâncarea până vă obişnuiţi cu aceasta şi mai puneţi apoi, la nevoie. De asemenea, este recomandat şi să gustaţi mai des mâncarea când schimbaţi sarea.

Exact la fel se întâmplă şi cu piperul care poate fi mai iute sau mai puţin iute. De aceea este recomandat să cumpăraţi mereu piper boabe şi să-l macinaţi acasă. Pe lângă gustul şi aroma fabuloase de piper proaspăt măcinat veţi ieşi chiar ceva mai ieftin la cumpărături.

În cazul în care aţi comis o greşeală şi mâncarea e prea sărată sau prea iute, după caz, se pot adăuga la fiert 2-3 cartofi în coajă şi se lăsa să fiarbă, apoi se scot. Dacă mâncarea respectivă are şi cartofi, îi lăsaţi acolo, dar îi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Se poate pune, cu acelaşi efect, nişte orez într-un tifon, se leagă bine şi se pune în mâncare să fiarbă, apoi se scoate.trucuri mai simple pentru ciorbe sunt înmulţirea cu apă, legume, orez, paste, suc de roşii sau ce folosiţi la acea reţetă.

Dacă un sos e prea sărat sau prea iute se mai poate adăuga nişte făină cu apă ca să se mai înmulţească şi se mai dă în clocot puţin.

Dacă e o mâncare mai complexă, precum sarmalele puteţi pune o mână de orez printre ele apoi mai adăugaţi apă şi fierbeţi cam 20 de minute.

Vizualizări: 2,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: