Zacuscă de gogonele, picantă și foarte gustoasă

Zacusca de gogonele este un preparat de sezon şi are un gust potrivit de picant. Preparatul se potrivește de minune cu bucăţele din carne, cartofi și paste.

Zacusca de gogonele poate fi folosită ca garnitură la orice fel de carne. Se poate prepara uşor şi cu ingrediente de sezon.

Ingrediente: 2 kg de gogonele; 0,8 kg de mere acrișoare fără cotor; 0,8 kg de ardei grași curățați de sâmburi; 0,8 kg de morcovi decojiți; 1-2 bucăţi de ardei iute; 150-200 g de usturoi curățat de coajă; 150 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui; 50-60 g de sare; 150 g de zahăr; 40 ml de oțet de 9%.

Mod de preparare: Tocați toate legumele cu ajutorul unei mașini de tocat carnea şi apoi tocați usturoiul și puneți-l deoparte pe o farfurie pentru că veți avea nevoie de el la sfârșitul gătitului. Puneți cratiţa cu ingrediente pe aragaz, adăugați 150 ml de ulei vegetal, 50-60 g de sare și 150 g de zahăr.

Amestecați totul foarte bine, și după ce dă în primul clocot, lăsați să fiarbă încă o oră la foc mediu, cu capacul acoperit.  Apoi adăugați usturoiul și 40 ml de oțet de 9%, care poate fi înlocuit cu oțet de mere de 6%, de care veți avea nevoie doar de 60 ml. Amestecați totul și fierbeți la foc mediu încă 20 minute.

Fără a opri focul, turnați zacusca fierbinte în borcane, închideți capacele etanș, întoarceți-le cu capul în jos și înfășurați-le cu o pătură. Din această cantitate de ingrediente veți obține puțin peste 3,5 litri de zacuscă delicioasă și foarte gustoasă.

Vizualizări: 3,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: