Cum se poate conserva uşor hreanul pentru iarnă

Hreanul trebuie păstrat conservat, pentru că rădăcina de hrean începe să se usuce. Acesta se dă pe răzătoare sau în blender şi se poate conserva simplu sau cu alte ingrediente de sezon.

Hreanul simplu este cel care se conservă fără adaosuri suplimentare. Poate fi adăugat în orice feluri de mâncare, în dressing-urile pentru salate, în marinadele pentru carne etc.

Iar dacă îl veți servi fără să-l prelucrați termic, veți beneficia de toate vitaminele și nutrienții, pe care îi conține. Aveţi nevoie de 200 g de rădăcină de hrean, 250 ml de apă, o linguriță de sare neiodată, 1.5 lingurițe de zahăr şi 2.5 lingurițe de oțet 9%.

Spălați bine rădăcinile de hrean și curățați-le de coajă. Dacă sunt foarte tari, puteți să le înmuiați în apă rece pentru 1-2 ore. Tăiați rădăcinile de hrean în bucățele, ca să nu stricați mașina de tocat carne sau blenderul, când le veți mărunți.

Mărunțiți rădăcinile de hrean cu ajutorul blenderului sau le puteţi da pe răzătoare. Dizolvați sarea și zahărul în apa fiartă și răcită apoi adăugați oțetul şi amestecați. Turnați marinada obținută peste hreanul mărunțit şi amestecați foarte bine.

Transferați compoziția rezultată în borcane sterilizate, acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

Dacă vă place sfecla roșie, puteți să o amestecați cu hreanul. Este o combinație cu adevărat deosebită.  Pentru această reţetă aveţi nevoie de: 200 g de rădăcină de hrean; 200 ml de apă; 50 ml de suc de sfeclă roșie; o linguriță de sare neiodată; 1.5 lingurițe de zahăr şi 2.5 lingurițe de oțet 9%.

Reţeta este identică cu cea de hrean simplu doar că  trebuie să tăiați sfecla roșie crudă în bucățele și să o pasați cu ajutorul blenderului. După aceasta stoarceți sucul din ea cu ajutorul unei strecurători mărunte sau al unei bucăți de tifon. Amestecați apa fiartă și răcită cu sucul de sfeclă roșie şi dizolvați sarea și zahărul în soluția obținută. La sfârșit adăugați oțetul și amestecați încă o dată apoi turnați marinada rezultată peste hreanul mărunțit şi amestecați foarte bine.

Vizualizări: 2,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: