Gogoși pufoase de post făcute cu lingura

Cea mai simplă rețetă de gogoși este cea de gogoşele de post care pot fi puse cu lingura în tigaia în care se prăjesc. Gospodinele ştiu şi un secret al gogoşilor gustoase care constă în ingredientele care le dau aroma acestora.

Gogoșile clasice pot fi puțin mai dificil de făcut, dar există o alternativă excelentă care este mult mai simplă. Gogoșile de post cu lingura sunt foarte ușor de făcut și vor ieși pufoase fără prea mare efort. Esențele de lămâie, vanilie și portocală garantează un gust nemaipomenit.

Ingrediente:

- 500 g făină albă

- 15 g drojdie

- 300 ml apă caldă

- 1 esență de lămâie

- 1 esență de vanilie

- 1 esență de portocală

- 1 vârf de cuțit de sare

- 100 g zahăr

- 5 linguri de ulei

- ulei pentru prăjit (600 ml)

Mod de preparare: Făina, esențele, drojdia, apa caldă se pun într-un bol și se frământă. Apoi se adaugă uleiul puțin încălzit și se amestecă în continuare.

Aluatul trebuie să fie foarte moale. După ce termini de frământat, lași să crească până își dublează volumul. Se pune uleiul la încins într-un ceaun și se pune câte o lingură de aluat. Se lasă la prăjit bine pe ambele părți.

Gogoșelele se scot pe șervețele pentru a scăpa de uleiul în exces, apoi se tăvălesc prin zahăr praf. Pot fi servite calde sau reci. Sunt bune oricum. Atenţie, vârful de sare trebuie să fie nelipsit pentru că este ingredientul care poate să facă diferența.

Vizualizări: 2,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: