Cum s-au integrat noii angajaţi în carierele din Gorj. „Sunt tineri, dornici să înveţe”

Cei şase sute de noi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia lucrează la foc continuu. Au fost instruiţi şi ştiu toţi deja ce au de făcut. În continuare, există un interes mare din partea gorjenilor să lucreze în carierele din Gorj, dar compania nu ştie când şi dacă va mai face angajări noi. Nu se ştie nici dacă există vreo şansă pentru ca ultimii şase sute de salariaţi să rămână în companie şi de la 1 ianuarie 2023. Contractele lor de muncă se încheie la finalul acestui an. Directorul Daniel Burlan a anunțat noi angajări de la 1 iulie.


Oficialii Complexului Energetic Oltenia spun că noii salariaţi s-au integrat deja. Vorbim de lăcătuşi mecanici, sudori sau electricieni care lucrează de aproape o lună în carierele de cărbune din Gorj. 


Odată ce perimetrele se vor restrânge din cauza epuizării stocurilor de cărbune, personalul va fi redistribuit către alte cariere unde va fi activitate şi va fi nevoie de personal. „Noile angajări au fost făcute. Salariaţii au început activitatea. Conducătorii de la punctele de lucru sunt mulţumiţi de prestaţia dumnealor. În general, aşteptările au corespuns. Oamenii sunt dornici. În general, sunt tineri şi vor să muncească. Sunt cereri pentru noi angajări. Am angajat lăcătuşi mecanici, electricieni şi sudori. Interesul este mare pentru angajări. Am rămas surprinşi de disponibilitatea tinerilor pentru a se angaja în această ramură de activitate. E o activitate greoaie. O să avem restrângeri de activitate în anii care urmează, asta datorată şi faptului că perimetrele miniere îşi vor epuiza rezerva. Sunt perimetre miniere care nu mai sunt eficiente şi, în funcţie de restrângerea activităţii, şi personalul de acolo va fi redistribuit. Tot Directoratul va face analiză şi se va lua o decizie corectă în acest sens”, a spus Florentin Gherghescu.


Reprezentanţii companiei nu le dau speranţe prea mari noilor angajaţi. Nu se ştie, momentan, dacă aceştia ar putea rămâne în cariere şi după 31 decembrie 2022, atunci când le vor expira contractele de muncă.


„Este strict atributul Directoratului. Doar Directoratul hotărăşte acest lucru. Având în vedere şi ieşirea la pensie pe cale naturală a multor salariaţi din cadrul Sucursalei Miniere, dumnealor, în funcţie de locurile rămase disponibile şi necesităţile pentru mărirea capacităţii de producţie, doar Directoratul poate hotărî acest lucru”, a mai spus Florentin Gherghescu, directorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. 


Peste 11 mii de salariaţi numără, în prezent, Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 2,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: