Fost director, sporul înapoi!

Fostul director tehnic al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj trebuie să restituie sporul de radiații încasat nelegal. Mircea Pantelimon Bunăiașu a fost acționat în instanță, după ce auditorii Curții de Conturi au obligat instituția să recupereze acești bani.

Ambulanța Gorj a cerut inclusiv restituirea indemnizației de hrană pentru perioada martie 2018 – mai 2021, dar instanța nu a fost de acord.

„Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârât prin întâmpinare, pentru perioada martie-aprilie 2018 şi în consecinţă respinge cererea de chemare în judecată pentru această perioadă, ca fiind prescrisă. Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul să restituie reclamantului suma netă încasată cu titlu de spor de radiații, pentru perioada aprilie - mai 2019. Respinge capătul de cerere privind restituirea indemnizației de hrană. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, potrivit sentinței din 17 iunie.

Potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi, personalul economic, din secretariat, întreținere, aprovizionare și reparații a primit sporul de radiații de 10% din salariu, deși mai beneficia și de spor pentru condiții periculoase, în valoare de 50% și de încă un spor de 15% pentru condiții vătămătoare.


 

Vizualizări: 3,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: