Cum să alegi varza perfectă pentru pus la murat!

Varza murată este un ingredient cheie de care depinde gustul unui preparat tradițional, ce nu lipsește de pe mesele românilor de Crăciun. Pentru a putea face sarmale cât mai bune trebuie să știți cum să alegeți varza pentru murat.

Varza este ingredientul vedetă al unui preparat tradițional, sarmalele, care nu lipsesc de pe masa oricărui român.

Practic, varza murată este elementul care face diferența dintre succes și eșec.

Varza românească este destul de ușor de identificat pe tarabele din piață sau pe rafturile din magazine. Aceasta are foaia mai subțire decât alte soiuri, fiind ideală pentru împachetat sarmale, și este ușor străvezie. În plus, este mai mică, cam de dimensiunea unei mingi de handbal.

Un alt truc ce te ajută să obții cea mai bună varză murată este să o ții afară în jur de două săptămâni înainte de a o pune în butoi pentru a se frăgezi.

Butoiul este și el important și sunt recomandate cele făcute din lemn de stejar, nu cele din plastic.

Dacă vrei să pui varză la murat, vei avea nevoie de:

    între 20 și 25 de verze, potrivite ca mărime

    20 crengi de mărar uscat

    10 rădăcini de hrean

    10 legături de cimbru uscat

    patru sau cinci pumni boabe de porumb sau un știulete

    un kilogram și jumătate de sare grunjoasă

    un pahar de piper boabe

    trei sau patru gutui galbene.

Vizualizări: 2,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: