Trucuri pentru o salată de vinete gustoasă!

Vinetele pot fi preparate în nenumărate feluri, însă tradiționala salată de vinete coapte este preferata multora. Aceste legume sunt acum în plin sezon și se găsesc în toate piețele, așa că trebuie să profităm de ele.

Trebuie să alegeți vinete mari, bine coapte, cu o culoare cât mai închisă - vinețiu spre negru. Le vom coace pe grătar sau la flacăra aragazului, toate părțile, întorcându-le rapid pentru a se găti uniform.

Este foarte important ca vinetele să fie tocate foarte mărunt, pe un tocător cu un instrument din lemn. Poate fi un cuțit de lemn sau un instrument special pentru tocat vinetele.

În plus, poți adăuga la salată și ardei copți tocați mărunt, pentru o aromă și mai intensă.

Ai grijă să sărezi bine vinetele și să toci ceapa mărunt. De preferat ar fi să folosești o maioneză făcută în casă cu muștar și zeamă de lămâie, pentru ca vinetele să devină mai albe și mai puțin acide.

Un alt truc este să dai ceapa printr-un blender și să o storci de zeamă înainte de a o adăuga în salata de vinete.

Va da o aromă plăcută, fără a deranja prin bucăți prea mari. În plus, pentru că ai stors ceapa, ea nu va fi la fel de puternică precum cea tocată fin.

Dacă ai copt prea multe vinete, poți oricând să le cureți și să le împachetezi în punguțe speciale, apoi să le depozitezi în congelator. Oricând ai poftă, poți dezgheța o porție și o poți pregăti rapid.

Vizualizări: 3,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: