Cum sa iesi invingator in lupta cu kilogramele in plus?

Lupta cu kilogramele in plus este destul de dificila atunci cand nu ai un plan bine stabilit. De aceea este bine sa apelezi la un nutritionist profesionist care sa stie cum sa te indrume pentru a avea un regim cat mai echilibrat si eficient.

In zilele noastre, sunt tot mai des intalnite cazurile de persoane obeze sau supraponderale, cazuri aparute din neglijenta fata de un program bine stabilit acordat meselor zilei respective. Cazuri aparute din cauza unor stiluri de viata destul de turbulente si haotice. Exact de aceste lucruri trebuie sa te feresti, pentru a reusi sa obtii rezultatele spre care iti doresti sa tintesti.

Infometarea – o capcana sau o solutie?


Acest subiect este destul de intens dezbatut din cauza unor idei gresit intelese, dar care au scopul de a regla un anumit stil de viata.

Multe persoane aleg sa se infometeze, pentru ca au incercat prea multe variante si au fost fara rezultat. Nimic mai gresit. Infometarea nu ar trebui sa faca parte din viata ta, daca iti doresti sa slabesti intr-o maniera sanatoasa. Insa, sunt anumite ore la care nu ar trebui sa mananci pentru a-ti ajuta organismul sa piarda din calorii, in loc sa il incarci cu si mai multe.

Inca sunt persoane care considera ca infometarea este o solutie in pierderea kilogramelor in plus, lucru ce ti-ar putea afecta cu mult sanatatea, dezvoltand diverse afectiuni la nivelul stomacului sau chiar la nivelul psihic. Anorexia este o afectiune care isi are originile in regiunea psihica si care are efecte negative la nivelul organismului.

Teama de a fi prea supraponderal se transforma intr-o grija superioara, chiar obsesiva fata de ceea ce mananci, alegand sa nu mai consumi mancarea care iti este necesara pentru o buna functionare. Ceea ce este complet gresit.

De ce trebuie sa nu consumi mancare seara?


Pe timpul serii, organismul este din ce in ce mai incet in digerarea mancarii, astfel ca pentru a nu avea probleme cu depunerea caloriilor in numar mare, lucru ce ti-ar putea ingreuna si somnul, alege ori sa nu mananci nimic seara, ori sa mananci feluri foarte usoare.

De exemplu, este recomandat sa nu mananci dupa ora 18:00 sau, cel putin, sa nu mai mananci feluri de mancare complexe, care iti pot incarca negativ organismul. Opteaza pentru o salata sau pentru fructe in loc sa mananci o friptura sau dulciuri.

Este dieta Dukan o varianta buna pentru o cura de slabire?


Dieta Dukan se desfasoara pe o perioada indelungata, care se transforma intr-un stil de viata permanent. Are mai multe faze de functionare: atacul, croaziera, consolidarea si stabilizarea.

Este o dieta eficienta care favorizeaza trecerea treptata de la un stil de viata nesanatos la unul sanatos si stabilizarea la acesta. Pentru ca aceasta este si solutia pentru un organism echilibrat si sanatos – stabilizarea la o modalitate alimentara care sa ne favorizeze sanatatea.

In concluzie, alege si tu sa castigi lupta cu kilogramele in plus, adoptand un stil de viata sanatos permanent si nu doar temporar.

Vizualizări: 1,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: