Cum să organizezi eficient frigiderul şi congelatorul

Una dintre etapele curăţeniei la domiciliu este curăţarea frigiderului şi a congelatorului. Iată câteva sfaturi care pot fi de folos data viitoare când faci curăţenie la domiciliu. În plus, vei afla şi câteva trucuri pe care le poţi folosi pentru păstrarea pentru mai mult timp a alimentelor proaspete.

Înainte de a începe curăţarea şi organizarea lucrurilor în frigider şi congelator, aruncă tot ce este de aruncat. Alimente expirate, alimente pe care nu le mai recunoşti şi nu mai ştii când au fost puse în congelator. Şi aruncă tot ce ştii sigur că nu vei mai mânca. N-are sens să ţii locul ocupat. Scoate rafturile şi sertarele şi curăţă-le separat. Este indicat să foloseşti substanţe care nu conţin chimicale periculoase. Uşa frigiderului/congelatorului se închide etanş, iar respectivele substanţe pot emana vapori care să contamineze alimentele.

Fructele şi legumele să fie aşezate cât mai vizibil

Un lucru important atunci când aşezi alimentele în frigider este să pui la nivelul ochilor alimentele care expiră cel mai repede. În acest fel, de câte ori deschizi frigiderul le vei avea în faţă şi nu vei uita de ele. De exemplu, cel mai bine este ca pe sertarele de la nivelul ochilor să fie puse fructele şi legumele, pentru că acestea se vestejesc cel mai repede. Legumele şi fructele se pot depozita în cutiile speciale, întrucât sunt construite în aşa fel încât să fie controlat nivelul de umiditate. Salatele, de exemplu, pot fi depozitate în cutii după ce, în prealabil au fost îndepărtate frunzele de deasupra şi apoi învelite într-un prosop de hârtie. Salata învelită se depozitează apoi într-o pungă alimentară. Nu toate fructele şi legumele se ţin în frigider. Cartofii se dezintegrează rapid întrucât îşi pierd amidonul. Roşiile, castraveţii, bananele, avocado se păstrează mai bine la temperatura camerei.

Ouăle nu se aşează pe uşa frigiderului

Cele mai multe gospodine ţin ouăle pe uşa frigiderului. Un lucru total greşit, spun specialiştii, întrucât acestea vor fi expuse la aer ori de câte ori deschizi uşa. Cel mai bine este ca ouăle să fie păstrate pe raftul cel mai de sus al frigiderului. Pe uşă poţi depozita recipientele de sosuri, muştar, ketchup, murăturile sau măslinele. De asemenea, pe uşa frigiderului mai poţi depozita verdeţurile, însă nu uita să le pui într-o pungă de plastic. Dacă vrei să păstrezi la congelator diverse alimente, foloseşte pungile alimentare şi nu uita să le etichetezi. Pe eticheta trebuie să scrii ce aliment este şi data când l-ai introdus la congelator.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: