TOP 5 Metode de a scăpa de durerea de cap

Migrenele pot fi uneori sâcâitoare şi scapi destul de greu de ele. Mulţi oameni au dureri de cap cronice, pe care le îndură toată viaţa. Sunt unele migrene care nu cedează la tratamente şi medicamente, dar pot ceda la alte metode de relaxare şi îndepărtare a factorilor care le produc.

În afară de medicamente şi de metode alternative, există o altă direcţie ce dă rezultate foarte bune la multe persoane, scăpându-i de durerile de cap pe căi naturale. Deşi aceste soluţii ne sunt uneori de ajutor când avem dureri medii de cap, asta nu înseamnă că ele sunt mereu un înlocuitor al unui tratament medicamentos, dacă acesta e necesar. Deseori, însă, aceste recomandări rezolvă ceea ce medicamentele nu reuşesc.

Fă o plimbare pe jos

Când ai o durere de cap, excesul de energie este adunat tot în capul tău şi ai nevoie să îl faci să circule echilibrat prin tot corpul. Dacă eşti în stare să te ridici din pat, ieşi la o plimbare. Asta îţi va duce energia în picioare şi în tălpi. Dacă alergi, iţi vei regla, calma şi energiza tot sistemul. Când mergi repede pe jos sau urci un deal de exemplu, ritmul cardiac se va armoniza cu respiraţia şi cu întregul corp.

Bea multă apă

Bea multă apă, mult mai multă decât consideri tu că ai nevoie. Poţi fi uşor deshidratat fără să realizezi, iar asta duce deseori la migrene teribile. Chiar dacă nu eşti deshidratat, dacă bei multă apă, corpul va primi energie din ea şi se va seta pe o stare naturală de energie pozitivă, care este vindecătoare şi benefică. Apa ajută foarte mult ca interiorul tău să se armonizeze şi să existe un flux al stării de bine din tine.

Stai cu capul în jos şi picioarele în sus

Stai în cap sau sprijină-te pe umeri sau ajută-te cu palmele aşa cum poţi. Asta poate suna a contradicţie cu sfatul de a te duce la plimbare. Pe cât de incredibil sună, pe atât de bine iţi poate face. Această poziţie fixă va începe să iţi reechilibreze fluxul de energie.

Miroase levănţică sau mentă

Ia-ţi ulei esenţial de levănţică sau de mentă de la un magazin de specialitate şi pune-ti câteva picături la tâmple, pe gât sau în zona nărilor. Mai poţi pune câţiva stropi de ulei esenţial în apa unei băi fierbinţi. Alte arome recomandate pentru dureri de cap sunt rozmarinul, eucaliptul şi lemnul de santal. Migrenele de regulă sunt însoţite de anxietate, depresie şi tristeţe aşa că aceste arome îţi pot îmbunătăţi starea de spirit.

Ţine aproape oameni veseli şi optimişti

Este bine să fii conectat la un grup de prieteni veseli, plini de energie, în compania cărora simţi că îţi încarci bateriile şi îţi creşte nivelul de optimism, uitând de problemele inerente ale vieţii de zi cu zi, care, până la urmă, sunt cele care iţi dau dureri de cap. Dacă nici un remediu din acestea nu are efect şi ai întrebări medicale serioase, du-te la doctor.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: