Cum salvezi telefonul dacă l-ai scăpat în apă

Fiecare s-a confruntat cu o situaţie în care telefonul a luat apă, fie de la ploaie fie că l-a scăpat în lichide. Dar nu toată lumea ştie care sunt paşii de urmat după ce ai scăpat în apă sau orice alt lichid telefonul.

Dacă ploaia ți-a udat vreodată telefonul, l-ai scăpat în apă sau ai vărsat lichid pe dispozitiv, fii fără griji pentru că nu ești singurul, se întâmplă oricui. Un studiu a sugerat că 25% dintre utilizatorii de telefoane inteligente și-au deteriorat smartphone-ul cu apă sau un alt tip de lichid. Lichidele pot afecta un smartphone în mai multe moduri.

Deși telefoanele de ultimă generație sunt promovate ca fiind „rezistente la apă”, asta nu înseamnă că sunt impermeabile complet. Rezistența la apă doar implică faptul că dispozitivul poate suporta o anumită expunere la apă înainte să apară defecțiuni substanțiale.

Dacă ai un model mai recent de smartphone, atunci dispozitivul tău va putea să detecteze dacă în mufa de încărcare se află lichid sau umezeală și te va avertiza printr-o notificare. Alerta va dispărea doar atunci când mufa este complet uscată.

Dar ce faci dacă ai un model ceva mai vechi? În primul rând, nu trebuie să așezi telefonul într-un recipient cu orez pentru că este doar un mit faptul că orezul ajută la uscarea telefonului, după cum a informat Science Alert. În schimb, mai bine ar fi dacă ai putea să urmezi acești pași: oprește dispozitivul cât mai repede și nu mai apăsa pe niciun buton; dacă telefonul tău este rezistent la apă și ai vărsat ceva pe el sau l-ai scăpat în alt lichid decât apa, se recomandă clătirea cu apă de la robinet, însă nu direct sub robinet pentru că asta poate cauza și alte stricăciuni; şterge telefonul cu șervețele de hârtie sau o pânză moale; scutură cu grijă dispozitivul pentru a scăpa de apa rămasă în mufele de încărcare, însă nu agita foarte viguros pentru că astfel lichidul s-ar putea răspândi în interior; scoate cartela SIM; folosește un spray cu aer comprimat pentru a elimina toată apa din telefon şi evită să folosești un uscător fierbinte pentru că acea căldură poate deteriora ecranul și alte componente din cauciuc; usucă telefonul și în special mufele în fața unui ventilator; lasă telefonul într-un recipient ermetic plin cu pachețele de silicagel sau orice alt absorbant pentru umezeală; nu încărca telefonul până când dispozitivul nu este uscat complet. Încărcarea telefonului cu lichid în interior poate cauze alte pagube.

Dacă pașii enumerați mai sus nu au ajutat și dispozitivul tău continuă să nu funcționeze, ar fi mai bine să îl duci la un centru specializat care îl poate repara.

Vizualizări: 1,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: