Cum scăpăm de petele de sare de pe încălțămintea de iarnă

În cazul în care aveți pete de sare pe încălțăminte nu le frecați cu o perie și nici nu le clătiți sau spălați cu apă plată. Aceasta nu va face decât să strice și mai mult pielea și, uneori, să o rupă în bucăți.

Chiar dacă este vorba de o pereche din piele sau de cea din piele de căprioară, înainte de a le curăța, îndepărtați excesul de murdărie, noroi sau sare măruntă cu o cârpă curată și uscată. Folosiți o bucată de cârpă uscată.

Nimic nu poate fi la fel de ușor, dar eficient ca un amestec de oțet alb și apă. Puneţi trei părți de apă și o parte de oțet și amestecați-le şi udaţi o bucată de țesătură în amestec și frecați-o încet pe suprafață, dar cu o mișcare circulară.

Odată ce petele au dispărut, luați o altă bucată de țesătură și continuați să lustruiți suprafața de piele până când se usucă.

În cazul în care, nu puteți aranja oțet sau săpun, există un ingredient alternativ de casă, lămâia. Acidul citric nu face casă bună cu sarea și acționează împotriva acesteia, îndepărtând-o astfel de pe cizme. Stoarceți o lămâie tăiată pe jumătate într-un bol. Nu folosiți sucul pe piele, ci partea stoarsă. Scufundați lămâia stoarsă în apă, astfel încât să îi reduceți intensitatea și să îi creșteți lichiditatea. Curățați suprafața, cu mișcări circulare, cu lămâia stoarsă și aceasta va îndepărta rapid petele de sare.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: