Imagini de basm în pădurile din Dănești. A apărut laleaua pestriță!

Laleaua pestriță a pus stăpânire pe pădurile din zona Dăneștiului. Aflată pe lista plantelor pe cale de dispariţie, laleaua pestriță este protejată în țara noastră, dar și în toate țările europene. Planta rară poate fi găsită în comuna Dănești, în pădurile din satul Botorogi. Pădurarii au grijă ca nimeni să nu se atingă de această splendoare din iarbă. „Laleaua pestriță se află în raza Ocolului Silvic Târgu Jiu și crește pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare. Crește an de an, o protejăm prin pază colectivă, pază individuală, cât putem să nu se rupă și să nu fie valorificată. Din câte știu, doar în Bistrița se mai găsește, dar pe o suprafață mai mică. E o floare unicat, este precum laleaua din grădină, dar este sălbatică. Este foarte frumoasă și merită protejată”, a declarat Romică Prodea, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Târgu Jiu.

Pădurarii spun că florile sunt protejate și de cetățenii din zonă care se mulțumesc doar cu privitul lalelelor pestrițe. 

În zona Botorogi mai pot fi găsite și alte tipuri de flori care nu sunt protejate. dar care de asemenea înfrumusețează pădurile. Sunt și fazani la liziera pădurii, corbi, mierle, pitulici, privighetori și multe alte specii.

Galerie foto



Vizualizări: 9,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: