Cum se obțin diplomele la academia SRI: "Nu am fost la niciun curs"

Academia Națională de Informații a fost transformată într-o fabrică de diplome pentru politicieni. Parlamentari, miniștri, primari, șefi de partide și-au trecut în CV un curs absolvit la academia Serviciului Român de Informații.

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe în cabinetul Ponta, a povestit la TVR că are și el o astfel de diplomă, deși nu a fost la niciun curs. Mai mult, diploma i-a fost trimisă, nu s-a dus după ea. "Am o diplomă de master sau ce este el, curs postuniversitar, unde nu am fost nici măcar o dată", a spus Teodorovici. Întrebat cum a luat diploma, Teodorovici a spus: "Nu ştiu, întrebaţi-i pe cei care mi-au dat diploma (...) Nu, mi s-a adus, nici măcar n-am luat-o eu. Mi s-a dat, da, pur şi simplu. (...) Probabil că merit".

Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul” precizează, într-un comunicat de presă postat miercuri pe site-ul instituţiei, că în 2013 Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii, fiind vorba despre un curs postuniversitar de 45 de zile.

"Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii în 2013, un curs postuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica condiţiile de absolvire în cazul domnului Teodorovici. Vă informăm că rezultatul acestor verificări va fi comunicat public pe site-ul ANIMV", menţionează Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul” .

Vizualizări: 2,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: