Afacerist din Vâlcea, condamnat pentru corupție, eliberat la Gorj

Un om de afaceri din județul Vâlcea a primit luni, la Tribunalul Gorj, un verdict definitiv de a fi pus în libertate, deși avea de executat ani buni de închisoare.

Condamnat în două dosare penale, Eugen Ovidiu Ciogescu a obținut anul trecut o contopire a pedepselor într-una finală de 5 ani și 8 luni de închisoare, din care i-a fost scăzută perioada petrecută deja în spatele gratiilor la acel moment, respectiv, arestul preventiv de la data de 01.09.2010, până la data de 15.06.2011 şi perioada executată de la data de 16.02.2015, la zi.

Ca orice deținut aflat în spatele gratiilor, Ciogescu a cerut la mai multe instanțe să fie pus în libertate, iar luna trecută a obținut un verdict pozitiv din partea Judecătoriei Târgu Jiu.

 „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Ciogescu Ovidiu Eugen, deţinut în prezent în Penitenciarul Tg-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Ciogescu Ovidiu Eugen aflat în executarea mandatului nr.680/2016 emis de Tribunalul Argeş în baza sentinţei penale nr.646/2016”, a dispus atunci instanța de la Târgu Jiu.

Verdictul a fost contestat de DNA, Ciogescu fiind băgat după gratii pentru fapte de corupție, iar luni Tribunalul Gorj le-a arătat procurorilor anticorupție că nu mai există motive pentru menținerea afaceristului la pușcărie. „Respinge ca nefondată contestația formulată de către D.N.A. - Serviciul Teritorial Craiova împotriva sentinței penale nr.1582 din data de 12.09.2017 pronunțată de Judecătoria Tg.-Jiu în dosarul nr.13779/318/2017 privind pe condamnatul Ciogescu Ovidiu Eugen”, se arată în decizia definitivă a Tribunalului Gorj.

Pentru ce a făcut Ciogescu pușcărie?

DNA l-a acuzat într-unul dintre dosare că l-a mituit pe fostul prim-procuror din județul vecin cu aparatură electrocasnică și lucrări la locuința personală pentru ca fostul șef al Parchetului să îi asigure imunitatea în cazul unor anchete penale. Ciogescu nu s-a gândit că va avea probleme chiar cu DNA și l-a mituit și pe fostul șef al CEC Bank Râmnicu Vâlcea pentru a obține o finanțare ilegală de circa un milion de lei. În schimb, i-a oferit acestuia patru autoturisme de lux. Firma omului de afaceri, Electrovâlcea SRL, a modernizat mai multe sedii CEC din județul vecin, contractul de peste 1,4 milioane lei fiind atribuit în condiții nelegale.

Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: