Gorjeni condamnaţi pe litoral pentru droguri aduse din Italia

Verdict definitiv al Curţii de Apel Constanţa într-un dosar în care o grupare de traficanţi de droguri, printre care şi gorjeni, a fost acuzată că ar fi adus din Italia peste o jumătate de kilogram de canabis.

Membrii grupării au fost arestaţi acum un an într-o parcare din Bucureşti după ce au vândut unui ofiţer sub acoperire câteva mostre din drogurile pe care le aveau şi pe care doreau să le plaseze în diverse cluburi din capitală şi de pe litoral. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Constanţa şi, ca urmare, tot procesul acestora s-a desfăşurat la Tribunalul şi Curtea de Apel Constanţa, verdictul final al magistraţilor aducându-le pedepse cu executare membrilor grupării.

Pedepse

Cel mai cunoscut dintre ei poate fi considerat Manix Lăcătuşu, un individ care în urmă cu câţiva ani a fost condamnat şi la Târgu Jiu pentru că a agresat un poliţist în timpul unui scandal într-un bar din comuna Dăneşti. Acum instanţa a contopit pedepsele gorjeanului recidivist şi a stabilit cât va sta acesta după gratii. „Dispune executarea pedepsei de 3 ani şi 10 luni închisoare stabilită prin prezenta decizie alături de pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.858/19.03.2014 a Judecătoriei Târgu Jiu, urmând ca în final inculpatul Lăcătuşu Manix să execute pedeapsa de 5 ani şi 2 luni închisoare (…). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului şi perioada executată de la data de 09.09.2013 la 09.10.2013 şi de la data de 27.11.2016 la zi”, a decis Curtea de Apel Constanţa.

Patru ani şi 6 luni are de executat şi Cătălin Căprăroiu, în timp ce un alt membru al grupării, Petrică Stan a primit o condamnare de doar 3 ani. Cinci ani şi 6 luni au fost dispuşi şi faţă de Dumitru Daniel Stănoiu, după ce magistraţii constănţeni au inclus şi pedeapsa de 1 an şi 8 luni dată de Judecătoria Craiova acum doi ani faţă de inculpatul respectiv.

Maşină confiscată

Fiecare dintre aceştia au de plătit statului cheltuieli judiciare de câte 3500 de lei şi, de asemenea, telefoanele pe care inculpaţii le aveau asupra lor în momentul prinderii în flagrant au fost confiscate. Instanţa a decis şi ca autoturismul cu care aceştia s-au deplasat în Italia pentru a aduce drogurile în România să fie şi el confiscat, alături de întreaga cantitate de droguri descoperită în momentul flagrantului. Cei amintiţi oricum nu vor sta în spatele gratiilor atât de mult timp, mai ales că de joi întră în vigoare o lege care le permite să obţină o reducere de 6 zile la 30 de zile de pedeapsă executate în condiţii improprii în penitenciare. Ca urmare, pedepsele judecătorilor sunt deja mai mici cu aproape un sfert decât cele menţionate deja.

Vizualizări: 2,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: