Ora de muncă 10 lei la Cărbuneşti, 100 de lei la Motru

Zeci de amenzi sunt transformate în fiecare lună în ore de muncă în folosul comunităţii, primăriile gorjene încercând să se aleagă cu ceva, dacă tot nu pot încasa banii. Interesant este că judecătorii au unităţi de măsură diferite de la o instanţă la alta. Dacă la Motru, o amendă de 420 de lei înseamnă patru ore de muncă la spaţii verzi, la Târgu Cărbuneşti, aceeaşi amendă înseamnă 42 de ore de muncă.

Judecătoria Motru a dispus transformarea unei amenzi de 70 de lei într-o oră de muncă în folosul comunităţii la spaţii verzi, în timp ce un alt motrean trebuie să muncească o oră în aceleaşi condiţii pentru o amendă de 50 de lei. Un şofer va scăpa de o amendă de 420 de lei în schimbul a patru ore de muncă în folosul comunităţii. Numai în luna octombrie au fost zeci de astfel de sentinţe la Judecătoria Motru, situaţia fiind similară şi la judecătoriile din Târgu Jiu, Novaci sau Târgu Cărbuneşti. Sunt însă şi persoane care aleg să plătească banii, considerând probabil ruşinos să adune hârtii din parc.

Interesant este că instanţele aplică unităţi diferite de măsură atunci când vine vorba de transformarea amenzilor în ore de muncă. Dacă la Motru, fiecare sută sau fracţiune înseamnă o oră de muncă, la Târgu Jiu, situaţia este diferită. Aici, o amendă de 500 de lei este înlocuită cu 30 de ore de muncă în folosul comunităţii, în timp ce într-un alt dosar o amendă de o sută de lei a fost transformată în opt ore de muncă.

Cei mai exigenţi par a fi judecătorii din Târgu Cărbuneşti, care au transformat o amendă de 390 de lei în 39 de ore de muncă în folosul comunităţii, iar una de 420 de lei în 42 de ore.

Cu alte cuvinte, un judecător din Motru consideră că o oră de muncă în folosul comunităţii poate compensa o amendă de 100 de lei, în timp ce unul din Târgu Cărbuneşti crede că este nevoie de zece ore de muncă pentru aceeaşi amendă.

Vizualizări: 3,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: