Cum si cand trebuie sa VERIFICAM PRESIUNEA in anvelopele masinii?

Cum si cand trebuie sa VERIFICAM PRESIUNEA in anvelopele masinii ? Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti insa, este presiunea exacta care se recomanda pentru anvelopele tale.

Cum si cand trebuie sa VERIFICAM PRESIUNEA in anvelopele masinii ?


Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti insa, este presiunea exacta care se recomanda pentru anvelopele tale. Informatia aceasta este mentionata pe o eticheta lipita pe usa de la sofer. Se mai poate gasi la interiorul trapei sau in manualul de bord al masinii tale.


Importanta presiunii corecte in anvelope

Astfel, presiunea rotilor este un lucru foarte important de stiut deoarece anvelopele trebuie sa fie umflate si sa aiba o presiune optima pentru a avea o tinuta perfecta pe drum. Dar in acelasi timp, trebuie sa asigure si confortul, si sa limiteze consumul de carburant. Aceasta operatie este una foarte simpla si la indemana tuturor. Este indicata verificarea presiunii din anvelope de fiecare data inainte de a pleca la un drum mai lung, macar o data pe luna sau la cateva luni. Te vei asigura astfel de faptul ca te poti bucura de o distanta si un timp de deplasare optime si fara neplaceri. Poti verifica presiunea in anvelope ori de cate ori doresti la Vadrexim si tot de aici poti cumpara anvelope de vara sau iarna, anvelope all season dar si cauciucuri off road.

Aceasta presiune poate sa fie diferita in functie de tipul anvelope, poate sa fie diferita pentru anvelopele din fata si din spate si poate sa difere si in functie de numarul de pasageri din masina sau de greutatea transportate.

Presiunea din anvelope este stabilita in totalitate de catre constructorul masinii, fiind luate in considerare de anumite criterii precum greutatea, performantele si marimea cauciurilor.

 

Ce presiune este necesara in roti pe timp de iarna ?

Atunci cand temperatura de afara scade, se recomanda sa fie marita presiunea cu 0,2 bari fata de cea recomandata de catre constructor.

Adaugarea aceasta de presiune poate compensa pierderea de presiune care poate sa apara din cauza temperaturilor mai scazute.

 

Uzura neregulata a anvelopelor

Daca vei rula pe sosele cu o presiune care nu este adecvata este un lucru periculos, cu consecinte asupra anveopelor tale. O anvelopa care are mai putina presiune decat este recomandat, va risca in orice momente sa explodeze deoarece se va mari uzura in exteriorul benzii de rulare. Uneori, se poate uza si flancul anvelopei.

Masinile care folosesc anvelope care nu au o presiune adecvata, vor consuma mai mult combustibil si banda de rulare se va uza mult mai repede in centru, deci anvelopele sunt mult mai vulnerabile pe o sosea cu denivelari sau gropi si riscurile unui accident cresc.

 

 

Presiunea din anvelope se masoara la rece

Presiunea se va masura macar la doua ore dupa ce motorul masinii a fost oprit. Daca verifici presiunea anvelopelor, nu uita sa o verifici si pe cea din roata de rezerva.

Daca trebuie sa verifici presiunea anvelopelor tale inainte de a circula pe un drum pe autostrada, va trebui sa adaugi cel putin 0,3 bari fata de presiunea indicata. Este foarte important sa verifici presiunea din anvelope deoarece anvelopele sunt cele care asigura legatura dintre masina si carosabil. Gasesti si aici si alte lucruri interesante depre presiunea in anvelope.

Vizualizări: 2,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: