Cum tărăgănează un șef din CEO procesul penal

Daniel Antonie, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, trage de timp în procesul în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi dispus achiziții la prețuri mult mai mari decât cele de pe piață. Antonie a reușit, prin avocații săi, să amâne procesul cu o lună. Aproape toți martorii au fost deja citați, iar sentința se apropie.

La termenul din 17 iunie, avocații au reușit să amâne procesul până la data de 21 iunie, însă, luni, au depus o nouă cerere de amânare care a fost admisă de magistrați. „Admite cererea de preschimbare termen şi stabileşte termen de judecată la data de 28.06.2017, pentru când se vor cita părţile şi martorii”, este decizia anunțată de Tribunalul Gorj.

Antonie este judecat pentru o achiziție de peste 400.000 de lei. Toate produsele au fost cumpărate la prețuri de aproape zece ori mai mari decât cele aflate pe piață. „Trusele medicale și furtunurile de pompieri au fost achiziționate la prețuri supraevaluate, de 830 lei, respectiv 850 lei, fără TVA, în condițiile în care oferta de piață pentru astfel de produse era de aproximativ 150 lei. Se mai poate remarca faptul că valoarea anuală a produselor în cauză, achiziţionate în anul 2013, a fost divizată în valori mai mici prin acceptarea unor facturi a căror valoare individuală nu depăşea pragul de 30.000 euro”, au transmis procurorii anticorupție.

Daniel Antonie mai este judecat pentru abuz în serviciu în dosarul care vizează acordarea, în mod ilegal, de salarii compensatorii lui Aurel Medinţu, pentru ca acesta să renunţe la şefia Diviziei Energetice. Este vorba de suma de 128.100 lei. În acest dosar mai sunt judecați Laurențiu Ciobotărică, fostul director general al companiei, și Dorina Jianu, șefa juriștilor din CE Oltenia.

Vizualizări: 2,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: