Cum va arăta conducerea noului PNL

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei comisiei de unificare că la nivelul judeţelor se vor înfiinţa comitete executive în care reprezentarea vechiului PNL şi a PDL se va realiza în funcţie de ponderile stabilite de criteriile negociate la nivel central.

Blaga a anunţat finalizarea criteriilor în funcţie de care se realizează fuziunea structurilor locale ale vechiului PNL şi vechiului PDL, care urmează a fi aprobate la nivelul Consiliului Naţional din 31 ianuarie.

Co-preşedintele PNL a explicat faptul că se vor constitui comitete executive judeţene şi municipale, în care ponderea de reprezentare va ţine cont de rezultatul de alegerile europarlamentare într-o proporţie de 80% şi de numărul de primari 20%.

”Am stabilit ca aceste structuri, pentru că judeţele au dimensiuni diferite, să cuprindă între 30 şi 40 de membri. Asta nu înseamnă că dispar celelalte structuri constituite paritar, cele alese, birourile permanente judeţene. Dar luni, într-o altă şedinţă a comisiei de unificare vom stabili şi prerogativele atât ale comitetelor executive, cât şi ale birourilor permanente judeţene”, a mai spus Blaga.

El a precizat că din comitetele executive judeţene vor face parte ca membrii de drept parlamentarii şi, ”cu vot consultativ”, preşedinţii organizaţiilor de tineret, de femei, de oameni de afaceri şi vârsnici.

Sursa: www.mediafax.ro

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: